Vzniká muzikál o Princeovi

Za muzikálom o hudobníkovi stojí rovnaký tvorivý tím, ktorý priviedol k životu aj projekt Thriller Live, mapujúci tvorbu Michaela Jacksona a Jackson 5.

05.06.2017 16:00
Prince Foto: ,
Spevák a hudobník Prince na zábere z roku 1985.
debata

Slávny spevák a hudobník Prince, ktorý zomrel v apríli minulého roku vo veku 57 rokov, ožije pre svojich fanúšikov ako hlavná postava muzikálu. O prípravách predstavenia informuje magazín New Musical Express (NME). Muzikál sa bude volať Purple Rain, podľa jednej z Princeových najznámejších skladieb, a jeho premiéra sa bude konať 1. februára 2018 v londýnskom Bromley.

Za muzikálom o Princeovi stojí podľa NME rovnaký tvorivý tím, ktorý priviedol k životu aj projekt Thriller Live, mapujúci na ploche vyše dvoch hodín tvorbu Michaela Jacksona a jeho domovskej skupiny Jackson 5. V muzikáli odznejú všetky kľúčové Princeove skladby vrátane hitov Kiss, When Doves Cry, Little Red Corvette, a samozrejme nebude chýbať ani titulná Purple Rain. „Princeova hudba a jeho hudobné novátorstvo sú legendárne. Takže ujať sa príležitosti preniesť toto všetko spolu s jeho pestrými podobami na divadelné pódium je veľký sen,“ cituje NME režiséra muzikálu Garyho Lloyda.

debata chyba
Viac na túto tému: #Purple Rain #Thriller Live