Hra o tróny bude mať pred záverečnou sériou dlhšiu pauzu

Populárny seriál z produkcie televízie HBO Hra o tróny (2011) bude mať zrejme medzi siedmou a záverečnou ôsmou sezónou dlhšiu pauzu. Je totiž pomerne pravdepodobné, že záverečnú sériu neodvysielajú s ročným odstupom v roku 2018, ale až v roku 2019.

06.06.2017 07:00
Game of thrones Foto:
Seriál Hra o tróny mixuje niekoľko žánrov.
debata

V rozhovore pre Entertainment Weekly to uviedol šéf televízie HBO Casey Bloys. Podľa jeho slov dali tvorcom seriálu Danovi Weissovi a Davidovi Benioffovi voľnú ruku okrem iného aj pri tvorbe časového harmonogramu prípravy poslednej série. „Musia napísať epizódy a pripraviť produkčný harmonogram. Keď pokročia s písaním, budeme vedieť viac,“ povedal Bloys.

Bloys prezradil aj nové informácie o plánoch televízie nakrútiť prequel Hry o tróny, teda nový seriál, ktorého dej sa bude odohrávať hlbšie v budúcnosti než dej pôvodného seriálu. Reagoval aj na nepotvrdené informácie, že by sa takýchto seriálov mohlo nakrúcať dokonca viacero naraz. „V médiách sa píše o tom, že budú štyri rôzne seriály, čo by znamenalo, že budeme mať (novú sériu) Hry o tróny každý štvrťrok. Tak to ale nie je,“ povedal Bloys.

Prípravu seriálu, ktorého dej by sa mal odohrávať ešte pred Hrou o tróny, zadali v skutočnosti až piatim rôznym autorom, televízia však chce podľa všetkého nakoniec z týchto projektov vybrať a realizovať iba jeden. Podľa Bloysa to zvyšuje šance, že projekt toho autora, ktorý túto „súťaž“ vyhrá, bude naozaj stáť za to.

Všetci autori, ktorí na projekte – každý po svojej línii – pracujú, sú podľa Bloysa v kontakte s autorom knižnej predlohy Hry o tróny Georgeom R.R. Martinom. „Každý z autorov sa musí rozhodnúť, akou formu bude s Georgeom pracovať. Niektorí s ním chcú spolupracovať priamo, iní študujú jeho zdroje a robia sami. Ale vo všetkých prípadoch bude George tieto scenáre čítať a posudzovať ich,“ povedal Bloys.

Prequel Hry o tróny podľa neho určite neuzrie svetlo sveta skôr, ako sa skončí záverečná sezóna pôvodného seriálu. Keďže jeho dej sa bude odohrávať hlbšie v minulosti, nemali by v ňom vystupovať žiadne postavy z Hry o tróny.

Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období pripomínajúcom stredovek bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky, a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň – tri draky. Hoci predlohou seriálu je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina, od piatej sezóny sa seriál uberá vlastnou cestou. Tvorcovia už totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh. Martin v súčasnosti pracuje na šiestej knihe z plánovaných siedmich. Seriál by mal skončiť ôsmou sezónou, ktorá bude mať šesť epizód.

debata chyba
Viac na túto tému: #pauza #Hra o tróny