Televízne tipy Pravdy: Komédia Niečo na tej Mary je aj Život Warrena Buffetta

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 8. do 15. júna. Televízne tipy pre vás vybrala Jana Kollárová, redaktorka Magazínu Pravdy.

08.06.2017 09:00
Cameron Diaz Foto:
Cameron Diaz v komédii Niečo na tej Mary je.
debata

Štvrtok: 8. 6.

Život Warrena Buffetta, HBO, 21:50
Čo všetko sa dá urobiť s obrovským majetkom? S takmer osemdesiatimi miliardami dolárov je Warren Buffett skutočne výnimočným boháčom. Legendárny investor žije stále v skromnom príbytku v rodnej Omahe a sám sa vozí každé ráno do kancelárie, odkiaľ riadi štvrtú najväčšiu akciovku na svete. Nie je len skromný, ale aj štedrý. V najväčšej dobročinnej akcii všetkých čias rozdal značnú časť svojho majetku. Dokument mapuje premenu ctižiadostivého, číslami posadnutého chlapca z Nebrasky na jedného z najbohatších ľudí na svete.

Piatok: 9. 6.

Otec v sukni, JOJ Plus, 20:35
Otec v sukni. Jediný film, ktorý som s deťmi videla niekoľkokrát. Aj preto, že som im (či sebe?) kúpila DVD s touto skvelou komédiou, v ktorej hviezdi Robin Williams. Ako rozvedený Daniel Hillard nie je bežný otec, ktorému stačí vidieť svoje tri deti raz do týždňa, práve naopak. Keď sa dozvie, že jeho pracovne vyťažená exmanželka Miranda potrebuje gazdinú, Daniel sa okamžite uchádza o miesto. Stačí na to perfektná parochňa, make-up, pár vypchávok a šaty na každú príležitosť. Daniel sa razom mení na pani Doubtfireovú, lojálnu britskú pestúnku s teplou, mäkkou a obrovskou hruďou, ktorú Miranda okamžite prijme. Daniel v prestrojení začína so svojou rodinou celkom nový život.

Panstvo Downton, ČT2, 21:00
Kto by si rád nepozrel pletky, romance a túžby? Ešte k tomu členov aristokratickej rodiny a ich služobníctva v čase veľkých spoločenských premien dvadsiatych rokov minulého storočia. Začína sa záverečná séria cenami ovenčeného britského kostýmového seriálu.

Sobota: 10. 6.

Obrazy starého sveta, Dvojka, 20:40
Príbehy ľudí, ktorí ostali sami sebou, zabudnutí a prostí, vrastení do zeme, z ktorej vyšli. Nemožno ich presadiť, pretože by zahynuli… Film Dušana Hanáka z roku 1972 je o starobe, ktorá sa vo svojej surovosti dotýka nás všetkých. Zachytáva päť fotografických cyklov Martina Martinčeka, ktorého galériu režisér rozšíril o ďalšie postavy. Prostredníctvom rozhovorov so starými ľuďmi, nedeformovanými civilizáciou, odpovedá na otázky ľudskej existencie. Príbehy ľudí, ktorí žijú jednoduchý dedinský život v spätosti so zvykmi svojich predkov, sú poznačené smútkom a nešťastím. Väčšina z nich dožíva svoje posledné roky osamote, len v spoločnosti verných zvierat. Staroba vo svojej surovosti sa dotýka všetkých.

Kráľovná z Katwe, HBO, 20:00
Šach a africké slumy? Aj to je možné. Filmová adaptácia knihy z roku 2012 o Phione Mutesi (Madina Nalwanga) rozpráva príbeh o medzinárodnom šachovom fenoméne z ugandských slumov. V deviatich rokoch sa Phiona stretne s utečencom a misionárom Robertom Katendom, ktorý učí miestne deti hrať šach. S jeho pomocou sa Phiona stane jednou z najlepších hráčok na šachovej scéne. Splní sa jej sen o majstrovskom titule?

Nedeľa: 11. 6.

Niečo na tej Mary je, JOJ Plus, 20.35
Ted Stroehmann (Ben Stiller) je večný smoliar. Keď začne svojmu psychoanalytikovi rozprávať o svojich problémoch, jeho lekár sa potichu vyparí z miestnosti. Tesne pred maturitným večierkom si pricvikne zipsom na nohaviciach to najcennejšie. Hoci nemá až také šťastie v živote, možno má šťastie v láske. Na strednej škole stretne dievča snov – Mary Jensonovú (Cameron Diazová), ktorá je jednoducho úžasná. Každého muža, ktorého pozná, poblázni a urobí z neho maniaka. Keď si spomeniem na scénu s biologickým stužovačom vlasov, odpustím tomuto filmu všetko ostatné…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #televízne tipy