V Spielbergovej dráme The Papers si zahrajú Sarah Paulson aj Alison Brie

Snímka, ktorá sa mala pôvodne nazývať The Post, sa zameriava na kauzu s takzvanými Pentagon Papers dokumentujúcimi úlohu USA vo Vietnamskej vojne.

09.06.2017 05:00
Herečka Alison Brie. Foto: ,
Herečka Alison Brie.
debata

Okrem spomínaných herečiek sa v novinke predstavia Tom Hanks a Meryl Streep, ktorí sa ujmú hlavných úloh, a ďalej tiež Carrie Coon, David Cross, Bruce Greenwood, Tracy Letts, Bob Odenkirk, Jesse Plemons, Matthew Rhys, Michael Stuhlbarg, Bradley Whitford a Zach Woods.

Dej filmu sa sústredí na redaktora amerického denníka The Washington Post Bena Bradleeho (Hanks) a niekdajšiu vydavateľku týchto novín Katharine Graham (Streep) v období zverejňovania spomínaných Pentagon Papers. Svojím rozhodnutím zverejniť dané dokumenty v tom čase podporili denník The New York Times, ktorý ich publikoval ako prvý, v boji za slobodu prejavu. O scenár novinky sa postarala Liz Hannah. Produkciu majú na starosti Spielberg, Amy Pascal a Kristie Macosko Krieger. Do amerických kín by sa mala snímka dostať 22. decembra v rámci limitovaných projekcií. Do širšej distribúcie ju uvedú 12. januára 2018.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sarah Paulson #Alison Brie