Filmové premiéry: Návrat Pobrežnej hliadky aj ďalšia verzia atentátu na Heydricha

Od štvrtka 15. júna si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť akčnú komédiu Pobrežná hliadka, životopisnú snímku Heydrich: Muž so železným srdcom či animovaný film Autá 3.

15.06.2017 16:00
Pobrežná hliadka Foto:
Nový tím Pobrežnej hliadky na čele s Mitchom (Dwayne Johnson, tretí sprava).
debata

Pobrežná hliadka

Mitch (Dwayne Johnson) je chlap ako hora so silným morálnym kompasom a stopercentným zápalom pre prácu vodných záchranárov. Je to jednoducho úplný opak Matta Brodyho (Zac Efron), bývalého úspešného olympionika, ktorému sláva natoľko stúpla do hlavy, že si po nekonečnej sérii „prúserov“ musí pod Mitchovým velením ako plavčík odkrútiť pár desiatok hodín verejno-prospešných prác. Matt má však ego rovnako silné ako bicepsy a ani takéto varovanie osudu neberie príliš vážne. Namiesto bdenia nad plážovými povaľačmi bez hanby zíza do výstrihu ďalšieho nováčika v tíme, nádhernej ale odťažitej Summer (Alexandra Daddario). Za iných okolností by si ho Mitch asi podal, lenže teraz na to nemá čas, pretože sa mu na pláži začali kopiť problémy.

Strnadovi

Počas 35 rokov spoločného života jedného páru sa odohrá mnoho: od chvíľ absolútneho porozumenia až po dramatické prepady. Väčšinu času však partneri riešia všetkým dobre známe bežné starosti a radosti spojené s výchovou detí, chodom domácnosti alebo napríklad podnikaním. A presne taký život žijú aj majitelia predajne s nábytkom Ivana a Václav Strnadoví, ktorých režisérka Helena Třeštíková v rámci projektu Manželské etudy sleduje so svojou kamerou už od roku 1980. Jej nový celovečerný dokumentárny film o Strnadovcoch na televízne filmy tohoto cyklu nadväzuje, predovšetkým ale ukazuje ďalšie prekvapivé zvraty, ktoré život manželom a ich deťom priniesol.

Heydrich: Muž so železným srdcom

Nový zahraničný výpravný film s účasťou hollywoodskych hviezd, Heydrich: Muž so železným srdcom, sleduje život a vzostup druhého najvyššieho predstaviteľa nacistických ozbrojených zložiek Waffen-SS, Reinharda Heydricha. Film sa od väčšiny predošlých filmových spracovaní s touto témou líši. Z výraznej časti sa totiž zameriava na opačnú stranu barikády – na samotného Heydricha. Ten tu nie je iba predmetom atentátu, ale dôležitou aktívnou postavou. Popri príbehu československých parašutistov sleduje film aj Heydrichov život, vzostup a kariéru, ktorú ukončil ako jeden z najväčších prominentov Tretej ríše. Najnovšia verzia atentátu na Heydricha tak ukazuje nielen hrdinstvo, ale aj neľútostné zlo, proti ktorému je namierené.

Autá 3

Legendárny Bleskový McQueen náhle zistí, že ho z pretekárskych okruhov, ktoré nadovšetko miloval, vytlačila nová generácia superrýchlych áut. Späť do hry mu môže pomôcť len Cruz Ramirezová, mladá mechanička, ktorá má však aj vlastné ambície. A inšpiráciou je mu len dávny mentor, staručký Doc Hudson. Slávny pretekár s číslom 95 musí dokázať, že v ňom stále bije srdce šampióna a zabojovať o Piston Cup.

debata chyba
Viac na túto tému: #autá #Dwayne Johnson #Pobrežná hliadka #Heydrich #Strnadovi