Vietor z Austrálie menom Nicole Kidmanová

Privialo ju z Austrálie s filmom Úplné bezvetrie. S Tomom Cruisom strávila Búrlivé dni aj pár búrlivých rokov. Objavila sa v Batmanovi aj ako jedna zo Stepfordských paničiek. Nicole Kidmanová stojí pevne na vlastných nohách a oslavuje päťdesiatku.

17.06.2017 16:00
Nicole Kidmanová Foto: ,
Austrálska herečka Nicole Kidmanová sa dožíva okrúhleho jubilea.
debata

Nicole Kidmanová je jednou z oscarových hviezd, ktorá sošku získala za výkon v úlohe, pre ktorú ich maskéri zmenili na nepoznanie. Ale vie hrať aj s vlastnou tvárou.

Pri mene známej herečky sa najčastejšie spomína Austrália, Nicole Mary Kidmanová sa však narodila v Honolulu na Havaji, kde v tom čase jej rodičia pracovali. K protinožcom zamierila rodina až keď mala štyri roky. A práve v Sydney sa začali merať prvé herecké kroky slávnej blondínky. Pred kamerou debutovala ako šestnásťročná, no jej kariéru načas spomalila diagnóza matkinej rakoviny. Po úspešnom trileri Úplné bezvetrie si herečku všimol aj Hollywood a jej medzinárodná kariéra nabrala raketový štart. Kidmanová sa objavila sa vo filmoch ako Dni hromu, Eyes Wide Shut, Moulin Rouge či Dogville.

Za výkon v snímke Hodiny, kde stvárnila známu spisovateľku Virginiu Woolfovú, si odniesla cennú oscarovú trofej ako najlepšia herečka. Nominovaná bola ešte trikrát, raz pred a dvakrát po tomto triumfe. Vo filmografii dámy, ktorá s výškou takmer 180 centimetrov prerástla takmer všetkých svojich doterajších partnerov, sa však nachádzajú aj úspešné seriálové projekty. K sláve jej nepochybne dopomohol aj televízny projekt Bangkok Hilton, dobre známy aj divákom na Slovensku, v ktorom ako ryšavka stvárnila mladú ženu neprávom obvinenú z pašovania drog a uväznenú v Thajsku.

S Colinom Firthom v snímke Koľaje osudu
Vo filme Návrat do Cold Mountain
+3Ako kňažná v snímke Grace: Kňažná z Monaka

K televízii sa úspešná herečka vrátila aj tento rok. A mimoriadne úspešne. Za rolu právničky Celeste v seriáli HBO Veľké malé klamstvá zožala chválospevy kritiky. Z nakrúcania chodila domov s modrinami – vraj skutočnými. Chcela v úlohe fyzicky týranej ženy pôsobiť autenticky a niektoré scény boli údajne naozaj bolestivé. „Keith vie, že toto je spôsob mojej práce. Polovicu času som si to ani neuvedomovala. Zbožňovala som hrať Celeste, pretože je to nádherne napísaná postava,“ komentovala Kidmanová v jednom z rozhovorov to, ako jej prácu vníma manžel – hudobník Keith Urban.

Terajší manžel sa stal pre plavovlásku najväčšou oporou po tom, čo sa jej rozpadlo manželstvo s hercom Tomom Cruisom. Idylický hollywoodsky párik, ktorý sa zoznámil pri nakrúcaní Dní hromu v roku 1990, skrátka nevydržal. Americký hudobník Urban, ktorý herečku verne sprevádza na každej premiére či spoločenskom podujatí, je však podľa ľudí z jej okolia dokonalou náhradou. „Milujem ho ako nikoho na svete. Zocelili nás aj ťažké chvíle, ktoré sme prežili, no o to viac si vážime našu lásku,“ vyznala sa herečka, ktorá 20. júna oslávi päťdesiatku. Jej mužská polovička je známa veľkými prekvapeniami. Jedno vraj už chystá aj na túto okrúhlu oslavu.

3-krát Nicole Kidmanová

  • V roku 1994 sa stala vyslankyňou dobrej vôle UNICEF a neskôr ju OSN ocenilo ako „Zemeobčana“.
  • Pri rozvode s Cruisom priznala, že nechce, aby jej adoptívne deti vyrastali pod vplyvom scientológie.
  • Svoje spevácke schopnosti predviedla v muzikáloch Mouling Rouge, Nine, ale aj v duete s Robbiem Williamsom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jubileum #Nicole Kidman #Oscar #Keith Urban #hodiny #Moulin Rouge