Na Moste slávy pribudne meno herečky Táne Pauhofovej

Najmladšou herečkou, ktorá bude mať tabuľku so svojím menom na Moste slávy v Trenčianskych Tepliciach, sa stane Táňa Pauhofová. Ocenenie Umelcova misia si prevezme na Park Film Feste, ktorý sa v Tepliciach začína dnes a potrvá do pondelka.

23.06.2017 14:00
Táňa Pauhofová Foto:
Herečka Táňa Pauhofová.
debata

Festival ocení aj režisérov Krzysztofa Zanussiho, Ondřeja Trojana, dokumentaristku Zuzanu Piussi a tiež Miroslava Žbirku.

Park Film Fest má dve súťažné sekcie. Prvá je nazvaná Jej pohľad a ponúkne päticu filmov žien režisérok. „Podľa nedávnej štúdie publikovanej filmovým festivalom Les Arcs, menej ako 20 percent filmov uvedených v Európe za posledné štyri roky režírovali ženy. Mohli by sme sa pokojne prizerať a čakať na prirodzenú zmenu. Alebo môžeme aktívne pracovať na obnovení rovnováhy tým, že ponúkneme pódium ženským režisérkam, o ktorých sa domnievame, že prispejú k zmene filmového sveta,“ uviedla zostavovateľka sekcie Pamela Pianezza. O víťaznej snímke rozhodne porota, v ktorej je aj herečka Zuzana Mauréry.

Druhá súťažná sekcia festivalu nesie názov Veľké nádeje a je venovaná európskym študentským filmom. Ďalšie sekcie predstavia snímky z Brazílie a Katalánska, premietať sa budú aj dokumenty Zuzany Piussi a klasiky s Vlastom Burianom (Milenky starého kriminálnika) či Marikou Gombitovou a Miroslavom Žbirkom (Neberte nám princeznú). Filmy sa budú premietať v kine Prameň, v Kursalone a ľudia sa môžu tešiť aj na atraktívne nočné premietanie na kúpalisku Zelená žaba, v kúpeľnom parku, v kine Metro v Trenčíne a v liečebnom dome Pax.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Táňa Pauhofová #Most slávy