Televízne tipy Pravdy: Natalie Portmanová ako Čierna labuť aj klasika bratov Coenovcov

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 29. júna do 6. júla. Televízne tipy pre vás vybrala Jana Kollárová, redaktorka Magazínu Pravdy.

29.06.2017 14:00
Čierna labuť Foto:
Natalie Portmanová ako Nina v snímke Darrena Aronofskeho Čierna labuť (2010).
debata

Sobota: 1. 7.

Čierna labuť, Film+, 23.40
Film zasadený do prostredia newyorskej baletnej scény rozpráva príbeh mladej ambicióznej baleríny, ktorá sa kvôli vytúženej roli v Labuťom jazere stane až mrazivo dokonalou. Život newyorskej baletky Niny (Natalie Portmanová) úplne pohltil tanec. Žije s matkou Ericou, bývalou balerínou (Barbara Hersheyová), ktorá svoje nenaplnené ambície pretavila do kariéry dcéry. Nina nahrádza primabalerínu Beth Macintyre (Winona Ryder). Do Labutieho jazera však prichádza nová tanečnica Lily (Mila Kunis), ktorá je pre Ninu veľkou konkurenciou. Režisér Aronofsky čerpal inšpiráciu pre nakrúcanie Čiernej labute v Dostojevského novele Dvojník (analýza rozdvojenej psychiky človeka) a Čajkovského Labuťom jazere. Natalie Portmanová si vyslúžila Oscara v kategórii Najlepšia herečka v hlavnej úlohe celovečerného fil­mu.

Most, Dvojka, 22.05
Ďalšia séria úspešného dánsko-švédskeho seriálu Most (švédsky Bron, dánsky Broen) odkazuje na Öresundský most medzi Dánskom a Švédskom. Práve na ňom, presne na hraniciach, sa našlo rozpolené telo ženy. Vyšetrovanie vraždy dáva dohromady dvoch policajtov – Dána Martina a trochu zvláštnu švédsku policajtku Sagu s Aspergerovým syndrómom.

Nedeľa: 2. 7.

Neverná, JOJ Plus, 22.40
Edward a Connie Sunerovci sú harmonický pár, spolu vychovávajú osemročného syna. Bývajú na predmestí New York City. Jedného dňa Connie zažije osudné stretnutie s cudzincom na Soho Street. Ďalšie stretnutie sa premení na vášnivé milovanie, ktoré má pravidelné pokračovania. Connie sa mimomanželský pomer nepodarí udržať dlho v tajnosti. Keď sa Edwarda zmocní podozrenie, dá Connie sledovať. Jeho pochybnosti sa v krátkom čase potvrdia. Zničený týmto poznaním konfrontuje jej milenca a zmocní sa ho obrovská zúrivosť. Má takto narušené manželstvo nádej na zotavenie? V hlavných úlohách sa predstavia Richard Gere, Diane Laneová a Olivier Martinez.

Spriaznená duša, Filmbox, 23.05
Televízna adaptácia Andrewa Davisa (Malá Dorritka, Ponurý dom) Affinity je strašidelný príbeh s komplikovaným a fascinujúcim tajomstvom. Odohráva sa vo viktoriánskom Londýne v ženskej väznici Millbank. Margaret Priorová sa rozhodla, že pre obyvateľky jednej zo smutne známych londýnskych väzníc urobí niečo dobré. Medzi väzenkyňami, vrahyňami a obyčajnými zlodejkami ju priťahuje osoba, ktorú by vo väzení nikto nečakal. Margaret súcití s ťažkým údelom záhadnej duchárky Seliny Dawesovej. Netuší, že sa ocitne v svete seáns, neposlušných duchov a nepatričných vášní. Je Selina podvodníčka alebo génius?

Pondelok: 3. 7.

Fargo, Dvojka, 23.05
Bemidji, zasnežené a spiace mestečko v Minnesote, zapadákov, kde každý pozná každého, sa zo dňa na deň zmení po tom, čo sa tam nevedno odkiaľ objaví neznámy cudzinec Lorne Malvo. Počas 24 hodín sa udeje séria brutálnych vrážd, ktorých obeťou sa stane i náčelník miestnej polície. Avšak ten, komu táto udalosť najviac zmení dosiaľ pokojný a všedný život, je poisťovací agent Lester Nygaard. Ten na čudáka narazí jedného dňa v nemocničnej čakárni… Fargo sa verne drží charakteristického coenovského čierneho humoru, chladnokrvného zabíjania a zimnej minnesotskej atmosféry, vďaka ktorým je už teraz klasikou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fargo #bratia Coenovci #Most #televízne tipy #Čierna labuť