Film: Keď baby idú prirýchlo

Čo sa stane, keď najlepšie kamarátky zažúrujú? Päť bývalých spolužiačok sa po rokoch znovu stretáva, aby v Miami oslávili rozlúčku so slobodou jednej z nich - Jess (Scarlett Johanssonová).

09.07.2017 12:00
Scarlett Johansson a  Jillian Bell Foto:
Scarlett Johansson a Jillian Bell v komédii Divoká babská jazda.
debata

Kandidátka do Senátu obetovala doteraz svoj život službe ľuďom. Kvôli kariére zanedbávala budúceho manžela Petra (Paul W. Downs) aj kamarátky. Svoju rozlúčkovú párty so slobodou si však nenechá, aj keď trochu s výčitkami svedomia, ujsť. Spoločnosť jej v snímke Divoká babská jazda robia Alice, Pippa, Frankie a Blair.

Alice (Jillian Bellová), je kamarátka Jess z výšky. Hoci si boli kedysi veľmi blízke, ich priateľstvo sa rokmi otupilo. Alice si stále myslí, že je Jessina najlepšia kamarátka, Jess však tento názor nezdieľa. Aj preto, že všetkého, čo Alice robí, je veľa – veľa je, kričí, nahlas sa smeje a objíma prisilno.

Slobodomyseľnú a excentrickú Pippu alias Kiwi (Kate McKinnonová) spoznala Jess na zahraničnom pobyte. Do starej zostavy prináša čerstvý vietor, ale aj žiarlivosť Alice. Oduševnená aktivistka Frankie (Ilana Glazerová) sa vzdala luxusu, aby mohla zmeniť svet. Pritom občas poruší zákon. Aj preto vie, kedy je čas zavolať právnika.

Zdanlivo najusporiadanejšia z celej päťky Blair (ZoË Kravitzová – áno, je to dcéra speváka Lennyho Kravitza a herečky Lisy Bonetovej) je úspešná podnikateľka a matka. A pred kamarátkami tají svoju temnú stránku – o dieťa sa sporí s manželom, s ktorým sa rozvádza.

Rozlúčková párty, ktorú dievčatá rozbehnú, ako sa patrí, sa im však vymkne z rúk. Nešťastnou náhodou zabijú striptéra, ktorý ich mal v tento výnimočný večer zabávať. Vlastne, striptér to ani nebol… Pretože ten pravý striptér, ktorého jedna z dám identifikuje podľa istej časti tela, ktorú zverejnil na internetovej ponuke, prichádza do domu nespútanej kokaínovo-alkoholovej zábavy o pár hodín neskôr. Miesto pekného čísla však aj on dostáva ranu do hlavy…

„Môže sa zdať, že je to film o kamarátkach, ktoré zažijú neobyčajnú rozlúčku so slobodou plnú šialeností, no v skutočnosti je to film o priateľstve,” hovorí Scarlett Johanssonová, ktorá v snímke rozohráva svoje komediálne umenie.

Režisérku, scenáristku a producentku Luciu Aniello k filmu inšpirovali jej vlastné priateľstvá, ktoré sa v priebehu rokov zmenili. „Chcela som natočiť film, ktorý vás donúti vziať svoje kamošky do kina a zasmiať sa spolu, no tiež som chcela, aby si ho rovnako užil aj váš frajer, manžel či kamarát,“ hovorí Aniello.

Nuž, vziať intelektuálne ladenú kamarátku s nudným životom na tento film je možné, s partnerom po vašom boku by to však nemuselo dopadnúť dobre. Divokú babskú jazdu, „typický babský“ film, by nemusel celkom zvládnuť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Divoká babská jazda