Vypravte sa do galérie nielen za výstavami, ale aj filmami

Slovenská národná galéria ponúka nielen výstavy výtvarného umenia, ale počas leta láka na návštevu aj priaznivcov kvalitného filmu. Letné kino sa počas letných prázdnin tradične koná v bratislavskom sídle národnej galérie a v júli sa oceňované snímky dajú vidieť i v Slovenskej národnej galérii (SNG) na Zvolenskom zámku.

11.07.2017 12:00
Sloboda pod nákladom Pavol Barabáš Foto:
Program Letného kina SNG na Zvolenskom zámku otvorí 20. júla film Sloboda pod nákladom režiséra Pavla Barabáša.
debata

SNG a Film Europe Media Company prinášajú do bratislavského sídla SNG na Námestí Ľ. Štúra desiatku žánrovo rôznorodých filmov od známych európskych režisérov. Premieta sa každú stredu od začiatku júla až do 6. septembra v kaviarni Berlinka o 21:00. Filmy sa hrajú v originálnom jazyku s českými titulkami a odporúčajú sa divákom od 15 rokov.

Najbližšie je na programe v stredu 12. júla Taxi Teherán, víťazný film Berlinále 2015 z ilegálnej dielne Jafara Panahího. Renomovaný iránsky tvorca Panahí sa vo svojom druhom filme nakrútenom počas núteného domáceho väzenia premenil na taxikára, ktorý prostredníctvom rozhovorov s rôznymi klientmi ponúka kritický pohľad na iránsku spoločnosť.

Letné kino SNG na Zvolenskom zámku prinesie od 20. do 27. júla päť večerov s výberom klubových filmov domácej a zahraničnej tvorby. V poradí 5. ročník podujatia sa uskutoční na nádvorí Zvolenského zámku a v prípade nepriaznivého počasia v interiéroch galérie. Program otvorí 20. júla o 21:00 Sloboda pod nákladom, film slovenského režiséra Pavla Barabáša o tom, ako sa vysokohorskí nosiči s krošňou na chrbte brodia v snehu, odolávajú búrke i víchrici. Ďalšie filmy premietnu 21., 23., 25. a 27. júla.

debata chyba
Viac na túto tému: #SNG #Zvolenský zámok #letné kino #Film Europe #Taxi Teherán