Televízne tipy Pravdy: Ako sa dá stratiť v alkohole, dopingu, ale aj japonskej kultúre

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 13. do 20. júla. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

14.07.2017 12:00
Stratené v preklade Foto:
Scarlett Johanssonová a Bill Murray vo filme Stratené v preklade.
debata

Piatok 14. 7.

Zlá zelina, Cinemax, 15.45
Vraj žiadny mainstream, skôr ponurá a horkastá atmosféra a hviezdny Jack Nicholson a Meryl Streepová v úlohách životných stroskotancov. Melancholický príbeh o dvojici alkoholikov. Nicholson hrá odpísaného hráča basketbalu, ktorý v roku 1910 utiekol od rodiny po tom, čo mu nešťastnou náhodou spadol jeho maličký syn a pád neprežil. Stane sa z neho barový povaľač, ktorý hľadá svoju bývalú parťáčku v popíjaní – Meryl Streepovú. Uzmieri sa nakoniec s manželkou? Šanca vidieť málo známy film z roku 1987.

Zlodejka kníh, JOJ, 0.30
Toto je vraj prekvapujúco dobrý a solídny film o vojne očami detí. Hlavná hrdinka Liesel sa za druhej svetovej dostane do pestúnskej rodiny, aby tu začala nový život. Liesel sa snaží zapadnúť, ale v škole si z nej uťahujú, že nevie poriadne čítať. Pomáha jej nový ocko (Geoffrey Rush)… Má to byť príbeh o nezlomnej vôli k životu a sile ľudského ducha. Ale pre kohosi je to „pekne nakrútená slzopudná mainstreamovka“. Tak si vyberte.

Sobota 15. 7.

Návrat rysov, Dvojka, 20.00
A kto má radšej prírodu, nech si pozrie príbeh strážcu národného parku, ktorý sa podujal na neľahký experiment – návrat rysov do voľnej prírody.

Nedeľa 16. 7.

Sila života, HBO,20.00
Toto znie šialene, ale práve preto zaujímavo: Tri duševne narušené a celkom zmätené ženy sa ocitnú až na americkej hranici. Náročnej úlohy dopraviť ich späť do Iowy sa ujme odhodlaná a svojrázna drsniačka Mary Bee Cuddy v podaní Hilary Swankovej. Keďže riadiť dostavník s pomätenými ženami na ceste dlhej 400 míľ je dosť drina, na výpomoc si najme odpadlíka v stvárnení Tommyho Lee Jonesa. Nesúrodá dvojica mieri na východ, kde na nich čaká farmár s manželkou – nikto iný ako Meryl Streepová – ktorí ženám ponúknu prístrešie. Počas vyčerpávajúcej cesty prériou dvojica príčetných čelí neustálym hrozbám a psychickému vypätiu. Ako to zvládnu?

Pondelok 17. 7.

Kráľovná Alžbeta: Zlatý vek, Jednotka, 20.25
Ak milujete historické filmy ako ja, tak si anglickú drámu o protestantskej kráľovnej Alžbete, ktorá je tŕňom v oku mnohým európskym katolíckym monarchom, nenechajte ujsť. Ako si Alžbeta poradí s intrigánskymi katolíkmi, ktorých podporuje aj škótska kráľovná Mária Stuartovna? A navyše je Alžbeta stále slobodná a musí riešiť i otázku svojho nástupníctva.

Tour de Doping, HBO, 21.10
A čosi z celkom iného súdka – parodický dokument o dopingu v cyklistike. Vytvorilo ho trio, ktoré už malo úspech so satirickou komédiou 7 dní v pekle o divokej tenisovej rivalite – predstaviteľ hlavnej roly Andy Samberg, scenárista Murray Miller a režisér Jake Szymanski. A tentoraz sa pridávajú ešte Daveed Diggs, Julia Ormond, Phylicia Rashad, Will Forte, Dolph Lundgren, John Cena, Mike Tyson a Nathan Fielder.

Stratené v preklade, ČT2, 21.45
Máte radi Billa Murrayho a Scarlet Johanssonovú? Vo filme Sofie Coppolovej sa ocitnú ako dvaja Američania v modernom Tokiu. On je herec, ktorý má v Tokiu natáčať reklamu na whisky, mladšia Charlotte sprevádza manžela fotografa. Obaja sa cítia stratení, nerozumejú jazyku, kultúre, obaja majú veľa času a obaja trpia nespavosťou… Krásny film.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kráľovná Alžbeta #televízne tipy #Stratené v preklade