Pozrite si najlepšie televízne seriály minulého roka

Sci-fi seriál televízie HBO Westworld o parku plnom humanoidných robotov, ktorý sa jeho tvorcom vymkne z rúk, vedie nominácie 69. ročníka televíznych cien Primetime Emmy. Rovnako až 22 nominácií má televízna šou Saturday Night Live.

15.07.2017 09:00
Westworld seriál Foto:
Nový hit z dielne HBO Westworld sa odohráva v zábavnom parku plnom androidov, ktorí prestanú fungovať tak, ako majú.
debata

O štyri nominácie menej má mysteriózny hit Netflixu Stranger Things a televízna verzia vraj konfliktného vzťahu hollywoodskych legiend Bette Davisovej a Joan Crawfordovej Feud: Bette and Joan v hlavných úlohách so Susan Sarandonovou a Jessicou Lange. Pre televíziu FX túto minisériu vytvoril Ryan Murphy (American Horror Story). Sedemnásť nominácií získala Viceprezident(ka) televízie HBO.

Keďže tento rok presunula HBO premiéru Hry o tróny z apríla až na júl, seriál, ktorý doteraz získal 38 Emmy, tohtoročné nominácie nestihol.

Pozrite si, ktoré seriály nominovala americká televízna akadémia v kategórii dramatických a ktoré medzi komédiami.

Dramatický seriál

Príbeh služobníčky – pochmúrnu dystopickú víziu totalitného štátu nakrútili podľa knihy Margaret Atwoodovej. Ženy, ktoré sú plodné, sa stávajú strojmi na rodenie detí, s ktorými sa nikdy nestretnú.

Seriál This is Us sleduje komplikované vzťahy rodinného klanu Pearsonovcov a patrí k najúspešnejším novinkám televíznej sezóny v Amerike. Ponúka príbehy obyčajných ľudí s obyčajnými problémami.

Volajte Saulovi je spin-off populárneho seriálu Perníkový tatko a po tretej sérii viacerí fanúšikovia tvrdia, že príbehy morálne pochybného právnika Saula Goodmana sú ešte lepšie než seriál, ktorý ho zrodil.

Nový hit z dielne HBO Westworld našiel inšpiráciu v rovnomennom filme z roku 1973. Odohráva sa v zábavnom parku plnom androidov, ktorí prestanú fungovať tak, ako majú. Môžu mať humanoidní roboti city?

Výpravný seriál Netflixu The Crown je životopisným príbehom kráľovnej Alžbety II. Prvá séria sa zameriava na udalosti od jej svadby v roku 1947 cez jej nástup na trón v roku 1952 až po polovicu 50. rokov.

Americký prezident Frank Underwood (Kevin Spacey) sa do úradu dostal vďaka intrigám a neštítil sa ani vraždy. V trileri zo zákulisia americkej politiky House of Cards musí teraz svoj post obhájiť vo voľbách.

Seriálový hit minulého leta Stranger Things takisto patrí do portfólia Netflixu. Mysteriózne retro sci-fi sa odohráva v 80. rokoch minulého storočia v malom americkom meste, v ktorom sa začnú diať čudné veci.

Komediálny seriál

Rodinný sitcom Black-ish prirovnávavajú často k Show Billa Cosbyho. Zatiaľčo Cosbyho šou bola o rodine (a tá bola zhodou okolností černošská), Black-ish je o černošskej rodine, tvrdí tvorca seriálu Kenya Barris.

Americký komik Aziz Ansari stvárňuje v netflixovom sofistikovanom sitcome „s dušou“ Master of None, ktorého je spolutvorcom, tridsiatnika Deva, herca známeho z reklamy, ktorý v New Yorku hľadá svoje miesto v živote.

Jay Pritchett s novou mladou manželkou, jeho dospelá dcéra s potomkami a syn s partnerom a ich adoptovaným dieťaťom – to je Moderná rodina, seriál, ktorý od svojho vzniku zbieral Emmy za najlepšiu komédiu (2010 – 2014).

Svet špičkových technológií a novodobu zlatú horúčku zobrazuje seriál Silicon Valley z dielne HBO, ktorý „paroduje veľké nápady a ešte väčšie egá“ rodiace sa v slávnom kalifornskom centre počítačového a technologického priemyslu.

Julia Louis-Dreyfusová exceluje už šiestu sezónu v seriáli Viceprezident(ka) a medzičasom sa z nej stala prezidentka. Vtipný pohľad do Bieleho domu a politiky víťazí ako najlepšia komédia od roku 2015, keď prebral štafetu po Modernej rodine.

Dušou projektu Atlanta, príbehu dvoch bratrancov, ktorí sa snažia uspieť na rapovej scéne, je Donald Glover. Herec, hudobník a scenárista, ktorý zároveň stvárňuje hlavného hrdinu, je podpísaný aj pod niekoľkými epizódami sitcomu 30 Rock.

Zatiaľ posledným hitom z dielne deväťnásobnej držiteľky Emmy Tiny Fey je Unbreakable Kimmy Schmidt. Hrdinkou je uletená Kimmy, ktorá strávila roky v zajatí v bunkri a teraz objavuje obyčajný život v New Yorku a užíva si ho plnými dúškami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #House of Cards #Primetime Emmy #Feud #Stranger Things #Westworld