Televízne tipy Pravdy: Tajný život Marilyn Monroe aj paranoja najvyššieho stupňa

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 20. do 27. júla. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

20.07.2017 14:00
Nájomník Foto:
Nájomník je mrazivý triler Romana Polanského z roku 1976, v ktorom si sám zahral aj hlavnú úlohu.
debata (2)

Štvrtok 20. 7.

Nájomník, Dvojka, 21.05
Mrazivý triler Romana Polanského z roku 1976 má nadšené hodnotenia. Napríklad: „Majstrovská štúdia paranoidného správania. V podstate hororový príbeh, v ktorom vďaka mnohým groteskným a absurdným situáciám nechýba ani humor. Majster Polanski si zahral aj hlavnú rolu, a naozaj skvele. Sám toto svoje dielko nemá veľmi rád, ale nemá sa za čo hanbiť.“ A o čo pôjde? O nájomníka, ktorý sa v novom byte necíti vo svojej koži – a čoraz viac nadobúda dojem, že sa ho okolie pokúša dohnať k samovražde. Už začiatok má byť napínavý: Než sa nájomník stane nájomníkom, vyskočí z okna mladá žena, a keďže od jej smrti alebo prežitia závisí, kto byt získa, navštívi ju náš záujemca v nemocnici – aby videl, ako to s pacientkou, totiž jeho bytom vyzerá. Zranená ho zbadá, zakričí a skoná…

Sobota 22. 7.

Tajný život Marilyn Monroe (1, 2), HBO, 13.35
Vraj vzhľadom na to, čo všetko je o MM zo životopisných kníh a dokumentárnych filmov známe, sa človek z tejto minisérie nič nové nedozvie. No jedna vec je vedieť a druhá vidieť. Marilyn stále fascinuje. V americkom filme ju hrá Kelli Garner a okrem nej tu majú žiariť aj Susan Sarandon a Emily Watson. Kelli si vraj dokonale naštudovala drobné gestá, pohyb aj výraz Marilyn. Už preto to stojí za pokus.

Boj o moc (1), FilmBox, 21.00
O mediálnom magnátovi Rupertovi Murdochovi sme sa učili na vysokej škole. Teraz je tu šanca pozrieť si štyri roky starú austrálsku drámu o tom, ako v 60. rokoch mladý Rupert odštartoval svoju kariéru. Všetko sa začalo tým, že kúpil sydneyské predmestské noviny. Po večerníku postupne získava celoštátny denník, televíznu stanicu a vytvorí metodológiu, ktorá z neho urobí celosvetovú hviezdu. Ale sú tu aj rivali…

Nedeľa 23. 7.

Všetko, čo ste kedy chceli vedieť o sexe (ale báli ste sa opýtať), Cinemax, 14.55
Puritánom sa Woody Allen nezavďačí, iní sa na jeho starom poviedkovom filme z roku 1972 pobavia, aj keď ho už veľakrát videli. Woody má síce aj lepšie filmy, ale nie, žiadny oplzlý sexuálny maniak to nie je, nebojte sa.

Julieta, HBO, 20.00
A večer je tu príležitosť vidieť film môjho obľúbeného španielskeho režiséra Pedra Almodóvara. Julieta vznikla adaptáciou troch poviedok kanadskej spisovateľky Alice Munroovej, nositeľky Nobelovej ceny. Film rozpráva príbeh vzťahu madridskej učiteľky a jej milovanej dcéry a ich tragického rozdelenia sa. Julieta sa chystá natrvalo odsťahovať z Madridu do Portugalska, keď náhodne stretne Beu, niekdajšiu kamarátku svojej dávno stratenej dcéry Antíe. Julieta napíše dcére dlhý list plný prekvapivých odhalení, ľútosti, viny a lásky… Film rozpráva o matkinej úpornej snahe prekonať neistotu, o osude, o pocitoch viny i o tom, ako možno opustiť svojich milovaných a vymazať ich z našich životov, akoby pre nás nič neznamenali, akoby nikdy neexistovali… Pre niekoho melodráma, pre milovníka Almodóvara príjemný letný film.

Utorok 25. 2.

Biela princezná, HBO, 20.00
Varovanie: len čo sa zorientujete v spleti postáv, nebudete sa vedieť od tohto výpravného 8-dielneho historického seriálu odtrhnúť. Bielu princeznú nakrútili podľa románu Philippy Gregoryovej a rozpráva veľkolepý príbeh o moci, rodine, láske a zrade počas jedného z najbúrlivejších období britskej histórie z pohľadu žien. Manželstvo medzi Alžbetou z Yorku a kráľom Henrichom VII. oficiálne znamenalo ukončenie vojny ruží, ale skutočná bitka o trón sa ešte zďaleka neskončila.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Marilyn Monroe #Julietta #nájomník #televízne tipy Pravdy