Zuzana Kronerová stíha uviesť film aj osláviť meniny

Siedmy ročník Letného kina na hradnom nádvorí v Kežmarku (1. – 11. 8. 2017) uzatvorí v piatok 11. augusta o 21:00 premietanie najnovšej snímky českého režiséra Bohdana Slámu Baba z ľadu. Film uvedie jeho hlavná protagonistka, slovenská herečka Zuzana Kronerová. O podujatí informoval Boris Švirloch z filmového klubu Iskra Kežmarok.

08.08.2017 14:00
Baba z ľadu Zuzana Kronerová Foto:
Baba z ľadu je nezvyčajná love story šesťdesiatnikov na pozadí ľadovej vody a skupinky otužilcov.
debata

Baba z ľadu, ktorú kežmarská Iskra v premiére uviedla v marci tohto roku počas MFFK Febiofest, je nezvyčajná love story šesťdesiatnikov na pozadí ľadovej vody a skupinky otužilcov. Ide o príbeh šesťdesiatničky Hany, ktorej dvaja synovia, nezrelí štyridsiatnici, naplno využívajú možnosti „mama-hotela“, hoci majú vlastné rodiny. Hana je tak viac slúžkou než matkou a ženou, ktorá si vychutnáva život. Všetko sa zmení, keď natrafí na skupinu otužilcov a svojrázneho Broňu.

„Bohdan Sláma sa ma raz, tuším pred dvoma rokmi, spýtal, aký vzťah mám k plávaniu a otužovaniu. Úprimne som mu povedala, že by som to asi nikdy nedokázala a že je to podľa mňa nezmysel. On naopak tvrdil, aké je to zdravé a oslobodzujúce a že sa tomuto športu venuje čím ďalej, tým viac ľudí. Myslela som si svoje. Bohdan ale zároveň vytiahol scenár. Príbeh bol veľmi dramatický a páčil sa mi,” vysvetlila Kronerová, ako sa k postave Hany dostala. Napriek obavám sa jej otužovanie časom zapáčilo natoľko, že v ňom pokračuje.

Baba z ľadu bola už úspešná na Tribeca Film Festival v New Yorku, kde získala cenu za najlepší zahraničný film a Bohdan Sláma i cenu za najlepší scenár v zahraničnom filme. Zuzana Kronerová sa v deň svojich menín na nádvorí Kežmarského hradu okrem celovečerného filmu predstaví aj v krátkej hranej snímke Michala Pusztaya Niekde medzi (2013). Meninové oslávenkyne Zuzany budú mať po predložení preukazu totožnosti vstup na premietanie voľný. V prípade veľmi nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v kine Iskra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Kronerová #kežmarok #Bohdan Sláma #letné kino #Baba z ľadu