Film Čiara si v kinách pozrelo už viac ako 100-tisíc divákov

Slovenský triler Čiara, ktorý sa do kín dostal 3. augusta, už videlo 110 242 platiacich divákov. Agentúru SITA o tom informoval Emil Zvarík zo spoločnosti Continental film s tým, že stotisícovú hranicu sa tak snímke podarilo prekročiť hneď za prvý týždeň.

11.08.2017 14:00
Tomáš Maštalír Emília Vášáryová Čiara Foto:
Tomáš Maštalír a Emília Vášáryová vo filme Čiara.
debata (2)

„Priznám sa, že som nečakal, že z toho bude až taký boom, ale veľmi sa z toho tešíme. Naším prvotným cieľom bolo nakrútiť film, ktorý by bol nielen divácky úspešný, ale mal v sebe aj artovú stránku, aby zaujal diváka, ktorý si film pozrie v kine, ale oslovil aj festivaly,“ reagoval Peter Bebjak, ktorý získal cenu za réžiu na medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch.

Úspešný štart Čiary prispel aj k míľniku pre slovenský film ako taký, keď celková návštevnosť slovenských filmov v tomto roku 9. augusta prekročila hranicu milión divákov.

Okrem záujmu na domácej pôde už film netrpezlivo očakávajú aj diváci a diváčky v Česku. „Otázku, kedy bude film uvedený v Českej republike stále riešime s českým distribútorom a usilujeme sa v distribučnom kalendári nájsť čo najvhodnejší dátum. Predbežne to zatiaľ vyzerá na október, presné dátumy oznámime divákom už čoskoro,“ reagovala producentka Wanda Adamík Hrycová s tým, že záujem českých divákov všetkých nesmierne teší.

Ako prvý film so slovensko-ukrajinskou koprodukciou uvedú Čiaru aj na Ukrajine, tiež na jeseň 2017.

Vznik filmu Čiara, v ktorom si zahrali napríklad Emília Vášáryová, Tomáš Maštalír, Zuzana Fialová, Eugen Libezňuk alebo Andy Hryc, podporil aj Audiovizuálny fond.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #návštevnosť kín #Peter Bebjak #Wanda Adamik Hrycová #film Čiara