Na obrazovky sa čoskoro vráti relácia MTV Unplugged

Hudobná stanica MTV sa rozhodla vrátiť k pravidelnej výrobe a vysielaniu relácie MTV Unplugged, ktorá lámala rekordy v sledovanosti najmä na začiatku 90-tych rokov.

21.08.2017 05:00
Shawn Mendes Foto: ,
Prvým účinkujúcim v obnovenej relácii MTV Unplugged bude Shawn Mendes.
debata

Ako píše britská BBC, prvým účinkujúcim v obnovenej relácii bude Shawn Mendes, ktorého unplugged vystúpenie televízia v premiére odvysiela 8. septembra.

Mendes považuje možnosť v tomto programe účinkovať za poctu a BBC prezradil, že formát relácie ho nadchol po tom, ako si pozrel časť vystúpenia kapely Pearl Jam z roku 1992. „Nebolo to až tak o komercii a o šoumenskej stránke toho celého – bolo to naozaj o hudbe,“ oceňuje Mendes.

Program MTV Unplugged trval spravidla hodinu a bol záznamom unplugged koncertu známeho interpreta. Z týchto vystúpení následne v mnohých prípadoch vznikali aj oficiálne albumy, z ktorých niektoré sa v predajnosti vyrovnali v tom čase najúspešnejším radovým štúdiovkám.

Medzi najpopulárnejšie koncerty odvysielané pod hlavičkou MTV Unplugged patrili vystúpenia Nirvany, R.E.M., Alicie Keys, The Cranberries, Erica Claptona či The Corrs.

Program sa vysielal pravidelne v rokoch 1989 až 1999. Od roku 2000 sa vysielal už menej často a po roku 2009 sa nové diely objavovali už len príležitostne, aj to často iba na internete a nie v televíznom vysielaní.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nirvana #MTV #MTV Unplugged #Shawn Mendes