Filmové premiéry: Veľký návrat Terminátora aj Hurvínek na filmovom plátne

Od štvrtka 31. augusta si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť remastrovanú verziu filmu Terminátor 2: Deň zúčtovania, komédiu Logan Lucky: Miliónová lúpež či rozprávku Hurvínek a kúzelné múzeum.

31.08.2017 16:00
Arnold Schwarzenegger Terminátor Foto:
Arnold Schwarzenegger sa vracia na plátna kín v úlohe Terminárora.
debata

Terminátor 2: Deň zúčtovania

Arnold Schwarzenegger sa vracia na plátna kín vo svojej najikonickejšej úlohe Terminárora v digitálne remasterovanej 3D verzii filmu. Na konverzii dnes už klasického akčného sci-fi veľkofilmu pracoval samotný režisér James Cameron. Ten v spolupráci so spoločnosťami DMG Entertainment a StudioCanal sľúbil vytvoriť kvalitnú 3D konverziu s využitím najmodernejšej technológie. „V roku 2016 sme si pripomenuli 25. výročie od premiéry Dňa zúčtovania, a tak je ideálny čas priviesť druhého Terminátora späť na plátna kín v 3D. Ak ste nikdy predtým nevideli druhého Terminátora, tak toto bude verzia, ktorú by ste mal vidieť ako prvú a zapamätať si ju,“ láka režisér James Cameron.

Logan Lucky: Miliónová lúpež

Bratia Loganovci žijú v úplnom zapadákove. Nemajú peniaze, nemajú prácu a na krku majú rodinnú tradíciu smoliarov a „lúzrov“, ktorá sa s nimi vlečie už takmer sto rokov. Meno Logan je v tomto kraji synonymom prehry. Jimmy Logan sa rozhodne konečne zatočiť kolesom šťastia a ukradnúť 14 miliónov dolárov počas najväčšieho a najslávnejšieho automobilového závodu v Amerike. To je slušná suma peňazí, a preto potrebuje do partie svojho brata s jednou rukou, no zároveň musí dostať z väzenia miestneho odborníka na lúpeže každého druhu a zohnať ďalších pomocníkov. Vyzerá to ako úplne šialený nápad, ale výhodou natvrdlých zlodejov je to, že všetci si myslia, že sú natvrdlí.

Tulipánová horúčka

V 17. storočí Amsterdam a celú krajinu zachvátila „tulipánová horúčka“. Jediná cibuľka exotickej kvetiny mala hodnotu desaťnásobku priemernej mzdy a svojmu majiteľovi mohla priniesť nesmierny majetok. Napriek tomu je pre bohatého obchodníka Cornelisa Sandvoorta (Christoph Waltz) najväčším šťastím svadba s mladučkou Sophiou (Alicia Vikander). Cornelis si objedná jej portrét u nádejného maliara (Dane DeHaan). Sympatický a talentovaný mladík Sophiu očarí, a keďže on jej sympatie opätuje, zrodí sa vášnivá, ale zakázaná láska. Aby svoj vzťah utajili, milenci sa čoraz viac zamotávajú do spleti podvodov a lží. Ich nádejou na spoločnú budúcnosť je vzácna tulipánová cibuľka, vďaka ktorej by získali množstvo peňazí.

Hurvínek a kúzelné múzeum

Legendárni hrdinovia, ktorých dobre poznáte, prichádzajú v animovanej komédii pre celú rodinu. Filmový príbeh Hurvínek a kúzelné múzeum ponúka úplne nové dobrodružstvo. Pán Spejbl pracuje ako strážca Múzea bábok, ktorému hrozí zbúranie. Hurvínek opäť nepočúva a podarí sa mu preniknúť do uzavretých priestorov múzea, kde objaví svet, skrytý pred zrakmi návštevníkov. A práve v podzemí je ukryté nielen tajomstvo čarovného múzea, ale aj kľúč k jeho záchrane. Hurvínka čaká najväčšie dobrodružstvo v živote, pri ktorom musí preukázať chytrosť, šikovnosť, odvahu a zmysel pre priateľstvo, aby zachránil ,taťuldu‘, ale aj kúzelné múzeum a celé mesto spod nadvlády zločineckého Pána bábok.

debata chyba
Viac na túto tému: #James Cameron #Terminátor #filmové premiéry #Hurvínek a kúzelné múzeum