Televízne tipy Pravdy: Príbeh Lídy Baarovej aj Sorrentinova Mladosť

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 7. do 14. septembra. Televízne tipy pre vás vybrala Jana Kollárová, redaktorka Magazínu Pravdy.

07.09.2017 12:00
Fred (Michael Caine) a Mick (Harvey Keitel)... Foto:
Fred (Michael Caine) a Mick (Harvey Keitel) spomínajú na mladosť a hľadia v ústrety budúcnosti vo filmovej básni Paola Sorrentina Mladosť.
debata

Štvrtok: 7.9.

Skaza krásou, Dvojka, 20:10
Zbožňoval ju Hitler, miloval šéf nacistickej propagandy Goebbels. Herečka Lída Baarová sa stala obeťou svojej krásy a naivity. „Je to veľmi nejednoznačná postava. To je to, čo ma zaujíma – nejednoznačnosť. Ľudia nie sú iba čierni alebo bieli,” povedala česká filmárka Helena Třeštíková k hlavnej postave dokumentu, ktorý mal premiéru minulý rok. Dokument Heleny Třeštíkovej a Jakuba Hejnu o slávnej prvorepublikovej herečke čakal na svoju realizáciu takmer dve desaťročia.

Špehování královské rodiny, Viasat History, 21:00
A opäť trochu lesku. Tentoraz z kráľovského dvora. Kráľ Eduard VIII. tajne zatelefonoval svojmu bratovi a oznámil mu, že nemôže byť naďalej kráľom, ak by to znamenalo opustiť milovanú ženu. Netušil však, že ich telefonické rozhovory tajne odpočúva niekto druhý. Dokumentárny seriál Veľkej Británie poodhaľuje najväčší románik kráľovskej rodiny 20. storočia očami tých, ktorí špehovali Eduarda VIII. a zhromaždili jedinečné tajné informácie.

Piatok: 8.9.

Láska na karí, Doma, 22:30
Film, ktorý vonia, to je Láska na karí. Dva svety receptov a chutí a obrovské kulinárske dobrodružstvo ponúka tento príbeh. Madame Mallory, majiteľka vychýrenej reštaurácie s michelinskými hviezdami sa nestačí čudovať, keď sa do jej mestečka prisťahuje indická rodina a otvorí si reštauráciu oproti cez ulicu. Schyľuje sa k súboju dvoch odlišných kultúr a celkom odlišnej zmesi korenia. Dobré jedlo však hory prenáša. Madame Mallory zistí, aké veľké nadanie má jej konkurent, mladý indický šéfkuchár, a rozhodne sa, že ho vezme pod svoje kuchárske krídla.

Mladosť, HBO, 00:20
Po úspešnej snímke Veľká nádhera nakrútil režisér Paolo Sorrentino film Mladosť. Zavedie nás do prostredia luxusného alpského kúpeľného hotela. Fred a Mick, dvaja starí priatelia, sú tu na dovolenke. Fred, skladateľ a dirigent, je na dôchodku. Mick, filmový režisér, ešte stále pracuje. So zvedavosťou a nehou sledujú zmätené životy svojich detí, nadšených mladých spisovateľov a iných hotelových hostí. Kým sa Mick snaží dokončiť scenár svojho posledného filmu, Fred nemá v úmysle svoju kariéru nijako obnoviť. Ale je niekto, kto ho chce znova počuť tvoriť…

Sobota: 9.9.

Dievča, ktoré sa hralo s ohňom, ČT2, 21:35
Pôvodný názov filmu znie zvláštne: Flickan som lekte med elden, rovnako tajomný je dej švédsko-dánsko-nemeckého kriminálneho thrilleru. Novinára spolupracujúceho s časopisom Milénium a jeho partnerku zavraždia krátko pred publikovaním materiálu o detskej prostitúcii, korupcii a obchode s bielym mäsom. Na zbrani nájdenej na mieste činu sa nájdu odtlačky Lisbeth Salanderovej, ktorá sa po roku strávenom v zahraničí vrátila späť do Švédska, aby svojmu poručníkovi pripomenula ich starú dohodu. Jej poručníka však čoskoro nájdu mŕtveho a Lisbeth sa stane podozrivou číslo jeden. Novinár Mikael Blomkvist je však presvedčený o jej nevine.

Nedeľa: 10.9.

Collete, Jednotka, 20:25
Strhujúci ľúbostný príbeh Viliho a krásnej Belgičanky Colette z prostredia osvienčimského koncentračného tábora rozpráva o osude tajnej lásky v prostredí hrôz, krutosti a smrti, aj o tenkej hranici medzi dobrom a zlom, pravdou a lžou. V likvidačnom tábore sa odhaľuje neuveriteľný svet každodenného boja o prežitie, kde vládne hierarchia aj medzi samotnými väzňami a obchoduje sa so všetkým, čo môže zachrániť život.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mladosť #Skaza krásou