Filmové premiéry: Dezertér aj triler Hráči so smrťou

Od štvrtka 28. septembra si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť mysteriózny triler Amityville: Prebudenie aj víťazný film MFF Karlove Vary 2017, Křižáček.

28.09.2017 15:33
Jiří Macháček Foto:
Jiří Macháček vo filme Záhradníctvo: Dezertér.
debata

Hráči so smrťou

V mysterióznom thrileri sa skupina študentov medicíny snaží dostať odpoveď na otázku, či existuje život po smrti. Opakovane sa dostávajú do stavu klinickej smrti, no stále nebezpečnejšie experimenty si na každom z nich vyberú svoju daň…

Záhradníctvo: Dezertér

Druhá kapitola rodinnej kroniky sa odohráva na pozadí revolučných udalostí v rokoch 1947–1953. Hlavnou postavou je majiteľ štýlového kaderníckeho salónu Valentino v centre Prahy, Otto Bock (Jiří Macháček), a jeho rodina, ktorú tu zamestnáva. Firma je pre neho zmyslom života a po všetkom vojnovom utrpení sa vracia späť ako renomovaný šéf aj so svojou manželkou Elou (Gabriela Míčová) a jej sestrami Bedriškou (Klára Melíšková) a Vilmou (Aňa Geislerová). Sestry prežili vojnu a nemeckú okupáciu a spoločne sa starali o malé deti svojich manželov, ktorých zatkli za účasť v odboji. Všetci s obrovským nadšením budujú svoj sen, ale prichádza ďalšia rana – februárový komunistický prevrat. Ottova firma je vyvlastnená štátom a jemu sa po druhýkrát rozpadá svet…

Amityville: Prebudenie

Bella, jej dvojča James a malá sestra Julieta, sa s mamou presťahujú do nového domova. Hlavným dôvodom je, že potrebujú ušetriť peniaze, aby mohli platiť nákladnú lekársku starostlivosť pre Jamesa, ktorý je v kóme. Stručne povedané, sú v situácii, keď si nemôžu príliš vyberať a dom Amityville im plne vyhovuje. Naviac James nielenže neočakávane príde k vedomiu, ale začne sa aj zázračne uzdravovať. Bohužiaľ, toto je pre obyvateľov domu pravdepodobne posledná dobrá správa a ich radosť netrvá dlho. V dome sa začnú diať rôzne desivé nadprirodzené veci a Bella začína mať podozrenie, že jej matka im o ich novom domove nepovedala všetko. Jej zlá predtucha sa čoskoro potvrdí. Bella zisťuje, že žijú v nechválne známom dome Amityville, o ktorom sa už dlhé roky rozprávajú strašidelné a krvavé príbehy. Teraz sa potvrdzuje, že to nie sú len legendy a boj o prežitie v dome plnom zla práve začína.

Křižáček

Víťazný film MFF Karlove Vary 2017 ponúka historické roadmovie do vnútra otcovej duše odohrávajúce sa v dobe vrcholného stredoveku a inšpirované romantickou básňou Jaroslava Vrchlického. Chlapec Jeník utiekol z domu uchvátený rozprávaním o detských križiackych výpravách. Jeho otec, skutočný rytier Bořek (Karel Roden), sa vydáva po synových stopách. Čím dlhšie je na ceste, tým viac sa krajina, ktorou putuje, stáva odrazom stavu jeho mysle. Otcova výprava je cestou do jeho vlastného podvedomia, v ktorom sa stretáva so svojím najväčším strachom. Nachádza miesta, kde sa syn objavil, avšak vždy príde neskoro. Nachádza len svedkov, ktorí mu poskytujú aspoň to málo informácií, aby mohol poskladať osud svojho syna. A nájsť ho.

Španielska kráľovná

Po druhej svetovej vojne začínajú do fašistického Španielska prichádzať filmári. Napriek vláde pevnej ruky generála Francisca Franca tu nachádzajú zázemie a skvelé lokácie, v ktorých by mohli nakrútiť veľkolepý film o kráľovnej Izabele I.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dezertér #Hráči so smrťou #Španielska kráľovná #Křižáček