Televízne tipy Pravdy: Hon na atentátnikov aj francúzska nedotknuteľná komédia

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 19. do 26. októbra. Televízne tipy pre vás vybrala Jana Kollárová, redaktorka Magazínu Pravdy.

19.10.2017 16:00
Nedotknuteľní Foto:
Omar Sy a François Cluzet v snímke Nedotknuteľní (2011).
debata

Sobota: 21. 10.

Rellik, Cinemax, 20:00
Čo robí z človeka sériového vraha? Alebo policajta, ktorý sa ho neúnavne snaží dolapiť? Aké udalosti formujú osobnosť a určujú, aká ľudská bytosť sa z neho nakoniec stane – vrah či policajt? Rellik, anglický výraz killer (vrah) odzadu, je metafora, ktorá obracia príbeh sériového vraha hore nohami. Páchateľa chytia skôr, než sa seriál začne vracať späť v čase až na samý začiatok, k zločinu a nakoniec k vrahovi. Pátranie po zabijakovi je kostrou celého príbehu, ktorého hlavnou postavou je zničený, zohyzdený detektív metropolitnej polície Gabriel Markham (Richard Dormer). Je posadnutý prenasledovaním vraha, ktorý ho poznačil fyzicky aj duševne.

Nedeľa: 22. 10.

Deň patriotov, HBO, 20:00
Film je nakrútený podľa skutočných udalostí, ktoré nasledovali po bombovom útoku na Bostonskom maratóne v roku 2013. Detailne zachytáva jeden z najdômyselnejších a najlepšie koordinovaných honov na atentátnikov. Opisuje príbeh ľudí, ktorí preukázali neuveriteľnú odvahu a silu tvárou v tvár tragédii. Film čerpá z príbehov záchranárov, vyšetrovateľov aj vládnych úradníkov, ktorým sa nakoniec podarilo chytiť útočníkov v rekordne krátkom čase. Režisérom tejto takmer dokumentárnej rekonštrukcie je Peter Berg.

Prenasledované, Doma, 22:00
Dráma rozpráva príbeh Stephanie (Emmanuelle Vaugier), ktorá v snahe uniknúť z manželstva s despotickým manželom predstiera spolu so svojou dcérou smrť. Obe sa neskôr presťahujú do luxusného Palm Springs, kde žijú šťastným životom. O osem rokov neskôr však jej bývalý manžel zistí, že jeho rodina je nažive, a začne po nich pátrať. Netrvá dlho a nájde ich. Začne ich sledovať v snahe dozvedieť sa všetko o ich novom živote, ktorý si vytvorili. Pomaly, ale isto začína spriadať svoj plán pomsty.

Pondelok: 23. 10.

Nedotknuteľní, Jednotka, 20:30
Ochrnutý bohatý a melancholický aristokrat Philippe (François Cluzet) si za svojho nového opatrovateľa vyberie Drissa (Omar Sy) – živelného černošského mladíka z predmestia, ktorého práve prepustili z väzenia. Inými slovami – tú najnevhodnejšiu osobu pre takúto prácu. Podarí sa im však nemožné – spojiť Vivaldiho s populárnou hudbou, serióznosť a žoviálnosť, luxusné obleky a tepláky. Napriek obrovským rozdielom mužov spojí nedotknuteľné a bláznivé priateľstvo, vďaka ktorému obaja dokážu veľké veci. Komédia bez pátosu a sentimentu o tom, že ani od krku po prsty na nohách ochrnutý človek, odkázaný na pomoc iných, nemusí stratiť zmysel života.

Utorok: 24. 10.

Pomsta: Milostný príbeh, HBO, 22:05
Štvrtého júla sa v neskorých nočných hodinách vracia domov z dedinskej slávnosti Teena Maguireová s dvanásťročnou dcérou Bethie. Nad hlavou im svieti mesiac a praskajúc prebleskujú zablúdené petardy z ohňostroja. Rozhodnú sa vydať skratkou cez obľúbené miesto, ktoré Teena často navštevovala na strednej škole. Nebol to však dobrý nápad, pretože tam narazili na bandu zločincov, ktorí Teenu znásilnili pred očami jej dcérky Bethie. Ako prvý dorazil na miesto činu detektív John Dromoor (Nicolas Cage), ktorý sa s Teenou krátko predtým zoznámil. Tento vdovec a vojnový veterán má osobný záujem na tom, aby sa všetko vyšetrilo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízne tipy #Nedotknuteľní #Rellik #Deň patriotov