Filmové premiéry: Očakávaní Bajkeri aj Hanekeho Happy End

Od štvrtka 26. októbra si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť tajomný triler Jigsaw aj komédiu Manžel a manželka.

26.10.2017 16:00
Hana Vagnerová Foto:
Hana Vagnerová vo filme Bajkeri.
debata

Bajkeri

Nevlastní bratia Jakub a David spoločne s kamarátom Sašom trávia väčšinu času vo svete sociálnych sietí. Vzťahy pre neho predstavujú chaty s virtuálnymi dievčatmi, ktoré nikdy nevideli, obživu falošná módna šou, v ktorej sa predstiera niečo, čo nie je a najväčším životným problémom – vybitý mobil lebo nefunkčná wifi. Na nátlak rodičov sú donútení vydať sa pod vedením Davidovej pôvabnej „macochy“ Terezy na dvestokilometrový cyklovýlet. S prekvapením zisťujú, že tam vonku je skutočný svet, v ktorom život znamená viac, než status na facebooku, naozajstné dievčatá vyzerajú lepšie, než kreslené akčné hrdinky virtuálnych hier a k láske patrí tiež sex.

Jigsaw

V meste za záhadných okolností začnú objavovať mŕtve telá, ktoré nesú neklamné známky krutého násilia. Pátranie privedie políciu k šokujúcemu odhaleniu. Všetky dôkazy ukazujú totiž na jediného muža – Johna Kramera. Ale ako je to možné? Muž neslávne známy pod prezývkou Jigsaw, je už viac ako desať rokov mŕtvy…

Manžel a manželka

Talianska komédia o manželskom páre, ktorý sa po dlhých rokoch spolu ocitá v kríze a zdá sa, že rozvod je na spadnutie. Po nevydarenom experimente sa však manželia prebudia v tele toho druhého. Pomôže im táto neobvyklá situácia zachrániť manželstvo?

Happy End

Najnovší film Michaela Hanekeho reaguje na aktuálnu tému. Nehovorí len o kríze medziľudských vzťahov v rodine, ale aj o kríze spoločnosti ako takej. Happy End je filmom o tom, že už nevnímame jeden druhého a stávame sa voči sebe slepými.

120 tepov za minútu

Začiatok deväťdesiatych rokov minulého storočia. AIDS si už desať rokov vyberá kruté obete na životoch, napriek tomu aktivisti z parížskej pobočky hnutia ACT UP bojujú s nezáujmom verejnosti, otupenosti vlád a machináciami farmaceutických firiem. Nováčik Nathan sa zoznamuje s radikálom hnutia Seanom, ktorého politický boj je zároveň bojom o život. Sean je HIV pozitívny a jeho čas sa kráti…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bajkeri #Jigsaw #Manžel a manželka #120 tepov za minútu