Filmové premiéry: Clooneyho Temné predmestie a Vražda v Orient Expresse

Od štvrtka 9. novembra si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť film o najsledovanejších youtuberoch aj drámu Bez lásky Andreja Zvjaginceva.

09.11.2017 16:00
Matt Damon, Julianne Moore Foto:
Matt Damon a Julianne Mooreová ako manželský pár v tajomnej komédii Georgea Clooneyho Suburbicon: Temné predmestie.
debata

Suburbicon: Temné predmestie

V 50. rokoch je život v slnečnom stredo-americkom mestečku Suburbicon bezstarostný a idylický. Malebné domčeky s upravenými trávnikmi sú dokonalým miestom pre šťastné rodiny. A taká je aj rodina Gardnera Lodge. Teda aspoň navonok. Jednej noci všetko zmení vlámanie do ich domu. Gardnerova manželka Rose je zavraždená. Polícia veľmi rýchlo zatkne podozrivého. Ale keď dôjde na stanici na identifikáciu, Gardner páchateľa neoznačí. A možno pre to má dobrý dôvod. Podozrivým z brutálneho činu je totiž úžerník, ktorý má na starosť klientov, ktorí svoje dlhy mafii neplatia včas. Gardnerovo rozhodnutie spustí reťazec podozrievania, vydierania, násilia a pomsty.

Vražda v Orient Expresse

Agatha Christie je jednou z najznámejších a najpredávanejších spisovateliek všetkých čias a príbeh 13 cestujúcich podozrivých z vraždy a zároveň uviaznutých v luxusnom vlaku Orient Express patrí medzi jej najznámejšie detektívky. Jeho najnovšieho spracovania sa ujal režijne aj herecky ocenený režisér Kenneth Branagh, ktorý zároveň zohral úlohu najvýznamnejšieho – detektíva Hercula Poirota. V ďalších úlohách uvidíte napríklad Penélope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley a Josh Gad.

Najsledovanejší

Prvý celovečerný film o fenoméne youtuberov – internetových hviezd prvej veľkosti a tvorcov s miliónovým publikom. Zábava zažíva revolúciu, televízia je pre starých, ľudia narodení v tomto tisícročí sledujú sociálne siete, YouTube a jeho celebrity – youtuberov. Tí majú ohromujúcu sledovanosť a vplyv, firmy im ponúkajú lukratívne zmluvy, fanúšikovia prepadajú hystérii, rodičia panikária a nechápu. Na sociálnych sieťach majú státisíce fanúšikov. Celovečerný film Najsledovanejší konečne ukáže ich skutočný život a odhalí, kto naozaj sú. Shopaholic Nicol, Kovy, Pedro, sestry Nicole a Lucka z A Cup of Style, Gabrielle Hecl – šesť hviezd displejov sa odhalí v jedinečnom filme na plátnach kín.

DOGG

Štyria mladí režiséri vytvorili ojedinelý filmový koncept postavený na poviedkových filmoch s osobitým rukopisom – DOGG (Duet, Opus Dei, Grassvater a Game).

Bez lásky

Žeňa a Boris prechádzajú bolestným rozvodom. Spolu ich drží už len posledný problém, predaj bytu, inak si obidvaja zariadili nový život po svojom. Žeňa si našla staršieho bohatého muža, Boris čaká dieťa s kolegyňou z práce. Jej dvanásťročný syn Aljoša je im skôr na obtiaž. Ani jeden z nich o neho nestojí, akoby im pripomínal vlastné zlyhanie. Neprejavujú mu náklonnosť, zdá sa, že toho nie sú ani schopní. Všetko sa zmení v tom momente, keď Aljoša zmizne. Náhly pocit prázdnoty doženie oboch rodičov k pátraniu nielen po vlastnom synovi, ale aj po koreňoch vlastného emocionálneho chladu. Andrej Zvjagincev prináša majstrovsky vystavanú drámu o ľuďoch, ktorí sú zamilovaní do vlastného odrazu v mobiloch, ale inak žijú v skľučujúcom svete odcudzenia a nepochopenia. Ruský filmár znovu obracia pozornosť k ruskej vyššej strednej triede, ktorá stála v centre jeho staršieho filmu Jelena. Snímka Bez lásky je však podstatne prenikavejším a sugestívnejším obrazom života v sebaklame.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #najsledovanejší #Vražda v Orient exprese #Suburbicon: Temné predmestie #DOGG