Európske Oscary spoznali svojich prvých majiteľov

Európska filmová akadémia (EFA) zverejnila mená prvých tohtoročných víťazov jej výročných cien. Rozhodla o nich porota v zložení Samir Fočo (Bosna a Hercegovina), Raf Keunen (Belgicko), Melanie Ann Oliver (Veľká Británia), Vassilia Rozana (Grécko), Susana Sánchez (Španielsko), Lukasz Zal (Poľsko) a Tonino Zera (Taliansko).

15.11.2017 07:00
Be2Can Andrej Zvjagincev Bez lásky Foto:
Trofej pre najlepšieho kameramana dostane Michail Krichman za drámu Bez lásky (na snímke záber z filmu).
debata

Trofej pre najlepšieho kameramana dostane Michail Krichman za drámu Bez lásky. Robin Campillo získa cenu za scenár snímky 120 tepov za minútu, Josefin Asberg za výpravu dramédie Štvorec, Katarzyna Lewińska za kostýmy pre film Cez kosti mŕtvych a Leendert van Nimwegen si vďaka práci na titule Brimstone pripíše na konto cenu pre maskéra.

Evgueni Galperine a Sacha Galperine si vyslúžili cenu pre skladateľov, a to za spomínaný film Bez lásky. Najlepším zvukovým technikom je podľa poroty Oriol Tarragó, ktorý sa podieľal na snímke Volanie netvora: Príbeh života.

Všetci menovaní sa plánujú zúčastniť na slávnostnom odovzdávaní Európskych filmových cien, ktorého 30. ročník sa uskutoční 9. decembra v Berlíne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska filmová akadémia #Cez kosti mŕtvych #Bez lásky #Štvorec