Televízne tipy Pravdy: Hra Doktor Macbeth aj DiCaprio na prekliatom ostrove

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 16. do 23. novembra. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

16.11.2017 14:00
debata
Zľava Gabriela Marcinková, Marek Ťapák, Anna... Foto: Jena Šimková
Doktor Macbeth Zľava Gabriela Marcinková, Marek Ťapák, Anna Javorková a Marián Mitaš v inscenácii Doktor Macbeth.

Piatok 17. 11.

Ghost in the Shell, HBO, 20.50
Vizuálne podmanivá snímka sa odohráva v budúcnosti, v ktorej je ľudstvo závislé od moderných technológií viac než kedykoľvek predtým. Major (Scarlett Johansson) verí, že bola zachránená z pazúrov smrti, aby sa stala prvou svojho druhu: jej ľudská myseľ je transplantovaná do robotického tela, ktoré je dokonale schopné bojovať proti tým najhorším kyberzločincom na svete. Keď terorizmus dosiahne novú úroveň, kedy sa dá preniknúť do ľudskej mysle a ovládať ju, je Major dostatočne kvalifikovaná, aby túto hrozbu odvrátila. Kým sa však Major pripravuje na nového nepriateľa, zistí, že ju oklamali – jej život nebol zachránený, ale ukradnutý. Zaujímavý námet, uvidíme, aký bude výsledok.

Bratříček Karel, ČT2, 21.15
Kto by sa radšej než do budúcnosti pozrel v deň výročia nežnej revolúcie do minulosti, môže prepnúť na českú dvojku. Tá ponúka Karla Kryla poľskými očami. Režisérka Krystyna Krauze prináša vo svojom dokumentárnom portréte nový pohľad na legendárneho pesničkára, ktorý sa stal symbolom Pražskej jari. Vraj je to film remeselne poctivý a režisérka sa vyhla väčšine krylovských mýtov, ktoré ho zbožšťovali, a to je podľa ktoréhosi diváka, čo už film videl, viac, ako sa podarilo väčšine iných pokusov o Krylovu biografiu.

Prekliaty ostrov, Jednotka, 22.10
A kto má chuť na mysteriózny triler, môže si pozrieť zaujímavý americký film Martina Scorseseho z roku 2010 nabitý hviezdami, ako je Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Max von Sydow, Michelle Williams. Je rok 1954 a USA, ktoré sa stále celkom nespamätali z 2. svetovej vojny, sú ovládané paranojou a protikomunistickou hystériou. Detektív Teddy Daniels a jeho kolega Chuck prichádzajú na ostrov pátrať po šialenej vrahyni, ktorá zmizla zo svojej cely v psychiatrickej liečebni. Videla som a je to naozaj napínavé. A koniec prekvapujúci.

Doktor Macbeth, Dvojka, 23.00
Kedy inokedy než 17. novembra si pozrieť vynikajúcu divadelnú hru z pera osvedčeného dua Valeria Schulczová a Roman Olekšák? Pred pár rokmi v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava inscenovali príbeh o moci, o tom, čo všetko je človek ochotný a schopný urobiť, aby ju získal. Hrajú Anna Javorková, Gabriela Marcinková, Marek Ťapák, Marián Mitaš.

Sobota 18. 11.

Hypnotizér, Cinemax, 20.00
A toto je čosi originálne: miniséria inšpirovaná argentínskym komiksovým románom z pera Pabla De Santisa, ktorý ilustroval Juan Sáenz Valiente. Rozpráva príbeh hypnotizéra, ktorý dokáže uviesť ľudí do tranzu a primať ich odhaliť ich najvnútornejšie tajomstvá. Je to osamelý tajomný muž, ktorý žije v ústraní a trpí ťažkou nespavosťou, za ktorou sa skrýva veľké tajomstvo. Hypnotizér ľahšie vyrieši cudzie problémy ako svoje vlastné… Kostýmy, hudba i kulisy seriálu, ktorý sa odohráva v 40. rokoch minulého storočia, dokonale vykresľujú atmosféru vtedajšej doby.

Nedeľa 19. 11.

Kráska a zviera, HBO, 20.40
A kto má rád Emmu Watson (kedysi Hermiona, kamarátka Harryho Pottera), nemal by si nechať ujsť muzikálovú rozprávku.

Pondelok 20. 11.

Stalin verzus Trockij, súdruhovia na život a na smrť, ČT2, 21.00
Od Októbrovej revolúcie v Rusku uplynulo sto rokov. Dobrá príležitosť pozrieť si informáciami nabitý francúzsky dokument a dozvedieť sa o ruských revolucionároch čosi viac.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Stalin #Kráska a zviera #televízne tipy #Ghost in the Shell