Filmové premiéry: Dokument o pôrodoch Medzi nami aj Matky rebelky: Šťastné a veselé

Od štvrtka 23. novembra si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť komédiu od tvorcov Nedoktnuteľných, Kým nás svadba nerozdelí aj dokument Svet podľa Daliborka.

23.11.2017 16:00
Kathryn Hahn, Kristen Bell, Mila Kunis Foto:
Kathryn Hahn, Kristen Bell, Mila Kunis v komédii Matky rebelky: Šťastné a veselé.
debata

Kým nás svadba nerozdelí

Keď organizujete dokonale premyslenú, luxusnú svadbu na francúzskom zámku zo 17. storočia, je jasné, že to neprebehne úplne hladko. A ak sa má niečo pokaziť, verte tomu, že sa to naozaj pokazí a nezostane len pri tom. Profesionálna svadobná agentúra má na problémy 24 hodín a za tých sa toho môžete stať naozaj veľa. Obzvlášť keď šéf agentúry z priateľstva zamestná dotieravého fotografa, ktorého viac ako fotenie zaujíma svadobné pohostenie. Nová komédia od režisérov filmu Nedotknuteľní.

Matky rebelky: Šťastné a veselé

Hovorí sa, že Vianoce sú najkrajšie obdobie roka. Ale určite nie pre mamy! Tri matky rebelky už majú dosť večného upratovania, varenia, vyzdobovania a zháňania perfektných darčekov pre celú rodinu (a občas aj pre seba, aby oteckovia nemali starosti). Preto sa vzbúria a rozhodnú, že tento rok si Vianoce konečne chcú poriadne užiť aj ony. Akurát netušia, že čoskoro sa ohlásia hostia, ktorí s ich predstavou dokonalých sviatkov asi nebudú úplne súhlasiť – ich vlastné matky…

Medzi nami

Vraj je to najšťastnejší deň v živote ženy. V slovenských nemocniciach sa však radostné očakávania môžu poľahky premeniť na nočnú moru. Dokumentárny film Medzi Nami odkrýva svet za zatvorenými dverami pôrodníc, kam je zvyčajne dovolené vstúpiť len budúcim mamičkám. Dokument, proti ktorému sa postavilo na odpor štátne zdravotnícke zariadenie, otvoril diskusiu o živej téme slovenského pôrodníctva aj zdravotníctva ako takého.

Svet podľa Daliborka

Ide filmový portrét autentického českého muža z Prostějova, ktorého štáb Víta Klusáka sledoval počas dvoch rokov (2015–2016). Dalibor K. (37) pracuje ako maliar, natáča amatérske horory, skladá nahnevané piesne, maľuje a je neonacista. Blíži sa k štyridsiatke, žije so svojou mamou Vierou (63), nenávidí svoju prácu, rómov, Židov, utečencov, homosexuálov, Merkelovú, pavúky a zubára. Ešte pred aktuálnou vlnou YouTuberov sa jeho domáce video s vystreľovacím obuškom stalo hitom českého internetu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Svet podľa Daliborka #Matky rebelky: Šťastné a veselé #Kým nás svadba nerozdelí