Filmové premiéry: Vianočné Tri želania aj komédia Ocko je doma 2

Od štvrtka 7. decembra si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť film Vážený občan aj príbeh tínedžerky Axolotl Overkill.

07.12.2017 16:00
Milan Šteindler Foto:
Milan Šteindler vo vianočnom filme Tri želania.
debata

Ocko je doma 2

Keď si dvaja znepriatelení ockovia, jeden vlastný a druhý nevlastný, k sebe na konci filmu Ocko je doma konečne našli cestu, mohli si vydýchnuť nielen ich spoločné deti a vysmiaty diváci, ale predovšetkým producenti tejto úspešnej komédie. Tí sa rozhodli stretnutie testosterónom nabitého Marka Wahlberga a papučkového Willa Ferrella ešte vylepšiť, keď do pokračovania prizvali Johna Lithgowa a nestarnúceho drsňáka Mela Gibsona ako ich otcov.

Tri želania

Vianočný film plný kúziel je pretkaný fantáziou a môže sa v ňom splniť prakticky čokoľvek. Hlavný hrdina Albert je nešťastne zamilovaný do sestry svojho kamaráta. Vďaka dobrému skutku získa od čarovného deduška, ktorého hrá Marián Slovák, jedno želanie a s ním prichádza čertovská otázka – ako s ním čo najlepšie naložiť.

Vážený občan

Spisovateľovi Danielovi Mantovanimu leží svet pri nohách. Práve získal Nobelovu cenu za literatúru, ale namiesto zadosťučinenia sa dostavila poriadna „depka“. Autor, ktorý si vydobyl takéto uznanie, už dávno nie je provokatérom, ale len usporiadanou položkou v kánone. Daniel sa pred všetkými uzavrie, prestane písať a tvrdohlavo odmieta pozvania na prestížne akcie, rozhovory a stretnutia. Čosi sa v ňom zlomí vo chvíli, keď medzi prívalom oficiálnych listov nájde nenápadný list z rodného argentínskeho zapadákova, odkiaľ kedysi zutekal. Chcú mu udeliť čestný titul váženého občana. Daniel Mantovani sa rozhodne vrátiť – k spomienkam, dávnym láskam, starým priateľstvám.

Miesto splnených túžob

Nový film autora kinohitu Úplní cudzinci Paola Genoveseho Miesto splnených túžob obracia pozornosť k našim nevysloveným želaniam. Zameriava sa na tajomného hrdinu, stáleho zákazníka reštaurácie The Place, ktorý je pripravený vypočuť a vyplniť akékoľvek prianie ôsmich návštevníkov. Za to však požaduje splnenie istých úloh. Kam až budú ľudia ochotní zájsť, aby si splnili svoje sny? Kto z nich príjme výzvu záhadného cudzinca, ktorý sedí stále pri rovnakom stole?

Axolotl Overkill

Šestnásťročná Mifti žije v Berlíne, kde vymetá večierky, experimentuje s drogami a sexom a kašle na školu. Dospelí, ktorých stretáva, jej prídu zúfalí. Tí si o nej na oplátku myslia, že je príliš drzá, často zbytočne smutná a bezhlavo zamilovaná. Dospelí zúfalci sa totiž nechcú zaujímať o podstatu vecí. Mifti vie, že je na všetko na celom svete sama. Čokoľvek táto fáza znamená. Je na tom rovnako ako “vodná príšera“ axolotl, ktorý prežije všetko a s každou skúsenosťou sa stáva niekým novým.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tri želania #Ocko je doma 2 #Miesto splnených túžob