Televízne tipy Pravdy: Prekvapenie na Marse aj návšteva slávneho Klubu 54

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 14. do 21. decembra. Televízne tipy pre vás vybrala Jana Kollárová, redaktorka Magazínu Pravdy.

14.12.2017 14:00
Jake Gyllenhaal Život Foto:
Herec Jake Gyllenhaal v snímke Život (2017).
debata

Piatok: 15. 12.

Čistič, aMC, 21.20
Bývalý policajt Tom Cutler odišiel do výslužby po rodinnej tragédii, keď prišiel o manželku a zostal sám s dcérou Rose. Po odchode od polície zakladá špeciálnu upratovaciu čatu, ktorá čistí aj miesta činu po vraždách. Takto sa zhostí jedného upratovania a až neskôr pochopí, že v dome vlastne zahladil stopy po zločine, ktorý polícia ešte nezačala vyšetrovať. Spočiatku sa domnieva, že prípad súvisí s rozsiahlou korupčnou aférou v radoch polície, ktorá má putovať pred súd. Ukáže sa však, že tentoraz nehrala prím korupcia, ale milostná aféra so smutným koncom.

Cesta s otcom, Cinemax, 21.45
Rok 1968. Dvaja nemeckí bratia sa počas Pražskej jari vydávajú z rumunského Aradu do východného Nemecka spolu so svojím ťažko chorým otcom, ktorý tu má podstúpiť operáciu u špecialistov v Drážďanoch. Trojica však pod vplyvom búrlivých udalostí nedopatrením skončí v bývalom západnom Nemecku. Komediálna dráma rozpráva príbeh dvoch rozdielnych bratov – Mihaia, ktorý sa nebráni spolupráci s režimom, a Emila, ktorý je zanietený aktivista bojujúci proti režimu. Všetci traja sa nechtiac ocitajú na druhej strane železnej opony a sú konfrontovaní s otázkou, či je dôležitejšie osobné šťastie, alebo rodina.

Nedeľa: 17. 12.

Pod pieskom, Cinemax, 20:00
Na konci druhej svetovej vojny prinúti dánska armáda nemeckých vojakov – zajatcov, takmer ešte deti – splniť nebezpečnú úlohu. Majú zneškodniť a odstrániť nášľapné míny z dánskeho pobrežia. Až 45-tisíc mín, ktoré tu nechali Nemci. Chlapci bez potrebných vedomostí, skúseností a technického vybavenia veľmi rýchlo pochopia, že pre nich sa vojna ešte neskončila. Obrátené garde, keď sa okupanti stávajú obeťami a hrdinami, nie je pre každého. Viac psychologická dráma ako vojnový film sa však inšpirovala skutočnými udalosťami.

Život, HBO, 20:40
Triler rozpráva príbeh šesťčlennej posádky Medzinárodnej vesmírnej stanice, ktorá sa ocitne na samom pokraji jedného z najdôležitejších objavov ľudstva – prvého dôkazu o existencii mimozemského života na Marse. Pri pokračovaní výskumu však zisťujú, že forma života, ktorú skúmajú, je oveľa inteligentnejšia, ako očakávali…

Streda: 20. 12.

Klub 54, Cinemax, 23:40
Kto si pamätá, čo sa tam dialo, ten tam v skutočnosti vôbec nebol! V osemdesiatych rokoch sa diskotéka na 54. ulici Manhattanu stala centrom nočného života New Yorku. Klub 54 stelesňoval pulz a dušu tej doby. Pod žiarivými svetlami newyorského tanečného klubu sa odohráva aj príbeh troch priateľov. Z mestečka Jersey, ktoré od New Yorku delí len most, ale napriek tomu je mu na hony vzdialené, si devätnásťročný Shane (Ryan Phillippe) prekliesni cestu do úchvatného a vzrušujúceho sveta Klubu 54. Nájde si tu zamestnanie aj novú rodinu, ktorými sú čašník Greg (Breckin Meyer) a jeho krásna žena Anita (Salma Hayeková). On sníva o tom, že bude vrchným barmanom, ona túži po kariére disko speváčky. A spolu prežívajú jednu veľkú nonstop párty plnú hudby, tanca, módnych výstrelkov, sexu, drog a celebrít.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mars #televízne tipy #Čistič #Klub 54 #Cesta s otcom