Filmové premiéry: Hviezdny súboj dobra a zla aj legendárny tenisový duel

Od štvrtka 14. decembra si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť pokračovanie hviezdnej sci-fi ságy Star Wars: Poslední Jediovia, drámu z tenisového prostredia Borg/McEnroe či komédiu Madam slúžka.

14.12.2017 16:00
Daisy Ridley Foto:
Daisy Ridley ako Rey v snímke Star Wars: Poslední Jediovia.
debata

Star Wars: Poslední Jediovia

Po prvých krokoch do veľkého sveta Star Wars: Sila sa prebúdza (2015) Rey pokračuje vo svojej epickej ceste s Finnom, Poeom a Luke Skywalkerom v ďalšej kapitole ságy. Vo filme Star Wars: Poslední Jediovia štúdia Lucasfim pokračuje sága rodu Skywalkerov. Rey, hrdinka predchádzajúceho filmu Sila sa prebúdza, sa pridáva k Lukovi Skywalkerovi a spolu odhaľujú pradávnu záhadu Sily a tajomstvá minulosti rádu Jediov.

Borg/McEnroe

Film o boji, na ktorý tenisoví fanúšikovia nezabudnú do konca života. Borg McEnroe, tiež uvádzaný ako Borg vs McEnroe je švédska životopisná dráma, ktorá sa venuje slávnemu tenisovému zápasu medzi pokojným Švédom Björnom Borgom (Sverrir Gudnason) a známym nervákom, Američanom Johnom McEnroeom (Shia LaBeouf), na najprestížnejšom a najstaršom tenisovom turnaji sveta, Wimbledone. V roku 1980 sa títo dvaja hráči stretli vo finále mužov a celému svetu predviedli divadlo, ktoré mnohých takmer pripravilo o nervy. Aj práve pre tak vysoké napätie a legendárnu hru sa ich zápas dostáva na filmové plátno. Ich wimbledonské finále sa radí medzi najnapínavejšie a najkvalitnejšie zápasy histórie tenisu. Celé 70. a 80. roky otriasalo ich súperenie svetom a rozdeľovalo fanúšikov na dva nepriateľské tábory.

Madam slúžka

Bohatý a dobre situovaný americký pár Anne (Toni Collette) a Bob (Harvey Keitel) sa rozhodne okoreniť svoj upadajúci vzťah a presťahuje sa do zámku v romantickom Paríži. Pri príprave zvlášť luxusnej večere pre priateľov zrazu poverčivá a arogantná pani domu zistí, že pri stole je prestrené len pre 13 hostí, a to pri svojej poverčivosti v žiadnom prípade nemôže dovoliť. Hostiteľka teda vymyslí plán. Trvá na tom, aby sa jej verná slúžka Mária (Rossa de Palma) prestrojila za tajomnú španielsku šľachtičnú, čím odvráti „nešťastie“ pri jej stole. Ale stačí trochu viac vína a Maria si to začne pri stole užívať. Jej osobitý šarm očaruje extravagantného britského makléra (Michael Smiley) a zrodí sa vášnivý románik. To sa však Anne vôbec nepáči, prenasleduje svoju slúžku po celom Paríži a rozhodne sa stoj čo stoj túto milostnú aférku zničiť…

debata chyba
Viac na túto tému: #Star Wars #Borg/McEnroe #Star Wars: Poslední Jediovia #Madam slúžka