Televízne tipy Pravdy: Pelíšky aj Tri oriešky pre Popolušku

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 21. do 28. decembra. Televízne tipy pre vás vybrala Jana Kollárová, redaktorka Magazínu Pravdy.

21.12.2017 08:46
Pelíšky Foto:
V popredí Michal (Michael Beran) v snímke Jana Hřebejka Pelíšky.
debata

Piatok 22. 12.

Posledné Vianoce, Markíza, 23.05
Vychutnávajte si každučkú sekundu svojho života tak, akoby bola posledná – možno ňou totiž naozaj je, ako v prípade hlavnej hrdinky snímky Posledné Vianoce. Život hanblivej kuchárky Georgie Byrdovej (Queen Latifah) z New Orleansu sa obráti hore nohami v momente, keď zistí, že má pred sebou už len mesiac života. Rozhodne sa, že opustí všedné zamestnanie, zmení vizáž a vydá sa na dovolenku do kúpeľov Karlove Vary. Jej partnerom v komédii je Gérard Depardieu.

Sobota 23. 12.

Láska na karí, JOJ Cinema, 20.15
Film, ktorý vonia, to je Láska na karí. Dva svety receptov a chutí a obrovské kulinárske dobrodružstvo ponúka tento príbeh. Madame Mallory (Helen Mirren), majiteľka vychýrenej reštaurácie s michelinskými hviezdami, sa nestačí čudovať, keď sa do jej mestečka prisťahuje indická rodina a otvorí si reštauráciu oproti cez ulicu. Schyľuje sa k súboju dvoch odlišných kultúr a celkom odlišnej zmesi korenia. Dobré jedlo však hory prenáša. Madame Mallory zistí, aké veľké nadanie má jej konkurent, mladý indický šéfkuchár Hassan (Om Puri), a rozhodne sa, že ho vezme pod svoje kuchárske krídla. Máte už napečené?

Nedeľa 24. 12.

Tri oriešky pre Popolušku, JOJ, 19.00
Vybrať len jednu štedrovečernú filmovú klasiku je ťažká úloha. A hoci už ovládam Tri oriešky pre Popolušku naspamäť, s misou rozrobeného zemiakového šalátu v lone si vždy aspoň kúsok tejto Václavom Vorlíčkom vtipne nakrútenej rozprávky pozriem. Bez nežnej Popolušky v podaní Libuše Šafránkovej by to predsa nebolo ono. A ak by sa vám málilo, niečo zo zákulisia nakrúcania romantickej rozprávky vám prezradia režisér Václav Vorlíček či predstaviteľ princa Pavel Trávníček v nedeľu, 25. 12 o 15.00 na stanici Barrandov, v programe Tajomstvo Popolušky.

Pelíšky, ČT1, 22.10
Darčeky sú rozbalené a preplnené žalúdky odmietajú akýkoľvek ďalší vianočný koláčik? Jedna dobrota ešte na vás čaká. A hoci som chcela trošku nevianočne vybočiť a siahnuť do filmov z iného súdka, opäť je tu téma Vianoc. Veď kto by si nepozrel Pelíšky plné vianočných darčekov, rovnako absurdných, ako bola doba, v ktorej sa film režiséra Jana Hřebejka odohráva?

Pondelok, 25. 12.

Romantický duch Vianoc, JOJ, 23.20
Tvrdíte, že nemáte radi Vianoce? Kate Harperová (Lori Loughlin) je úspešná televízna reportérka, ktorá si pokazí kariéru neuváženým výrokom. Počas živého vysielania totiž vyhlási, že Vianoce nemá rada. Vedenie televízie ju vyšle na služobnú cestu do malého mesta v Severnej Dakote, aby tam strávila vianočné sviatky a nakrútila televíznu reportáž o skvelých vianočných tradíciách, udržiavaním ktorých je toto mesto povestné. Tak kto ešte tvrdí, že nemá rád Vianoce?

Utorok, 26. 12.

Cirque du Soleil: Vzdialené svety, ČT2, 10.40
Chladnička ešte stále praská vo švíkoch alebo vás na obed pozvali rodičia, starí rodičia či svokrovci? To je tá pravá chvíľa pre ničnerobenie a zahĺbenie sa nielen do sedačky, ale aj do úžasného sveta fantázie. Neuveriteľné artistické výkony a skutočné cirkusové umenie, to sú Vzdialené svety s legendárnym Cirque du Soleil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cirque du Soleil #Tri oriešky pre Popolušku #televízne tipy #Pelíšky