Televízne tipy na príjemné vianočné sviatky

Nové aj rokmi preverené rozprávky, romantické komédie aj čosi z histórie. Vyberáme top programy sviatkov.

23.12.2017 16:00
Anjel pána Foto:
Záber z rozprávky Anjel pána 2.
debata

Anjel Pána 2

Jednotka 24. 12. 19.00
Pokračovanie rozprávky režiséra Jiřího Stracha, ktoré vzniklo po jedenástich rokoch od prvého filmu, videlo v českých kinách ohromujúcich vyše 1,1 milióna divákov a prekonalo tak aj kinohity ako Titanic či Pelíšky.

Hrdinom deviateho najnavštevova­nejšieho filmu v Česku od roku 1990 je anjel Petronel (Ivan Trojan), ktorý pracuje pri Nebeskej bráne. So svojím večným pokušiteľom, čertom Uriášom (Jiří Dvořák), sa poháda o jablko Poznania, ktoré sa skotúľa až na Zem. Pre Petronela s Uriášom je to začiatok cesty, počas ktorej sa musia vydať na Zem, nájsť jablko a priniesť ho späť. V predvečer sviatku svätého Mikuláša spoznajú malú Anežku (Anna Čtvrtníčková), jej pôvabnú mamu Magdalenu (Vica Kerekes), sympatického Párkara (Vojtěch Dyk), ale aj falošných koledníkov či vydriducha Košťála (Bolek Polívka). Objavia aj silu priateľstva, schopnosť odpúšťať a pochopia, že cesta k poznaniu vedie najmä cez samého seba. Rozprávku uvidia na Štedrý večer naraz diváci Slovenskej aj Českej televízie.

Nejlepší přítel

ČT 1 25. 12. 20.00
Premiérová výpravná rozprávka o láske, šťastí aj vernom kamarátstve z produkcie Českej televízie v réžii Karla Janáka (Snowboarďáci, O dvanástich mesiačikoch) je príbehom čerta Matěja (Marek Adamczyk), ktorý musí za trest plniť priania chudobného Ondru (Zdeněk Piškula), až kým ten nebude celkom šťastný. Situácia sa však skomplikuje, keď sa Ondra zamiluje do Rézinky (Kristína Svarinská).

Belmondo podľa Belmonda

Dvojka 25. 12. 20.00
Koktailom nenútenosti a štipky arogancie stvoril Jean-Paul Belmondo šarmantného a bláznivého hrdinu, ktorý sa stal symbolom francúzskej novej vlny i nefalšovaného humoru. V dokumente sa vracia legendárny „Bebel“ na miesta, kde nakrúcal najslávnejšie filmy: do Ria de Janeiro, Ríma či na Riviéru. Syn Paul spovedá slávneho otca, „vypočúva“ hviezdy, s ktorými hral, aj osobných priateľov. Odhaľuje okamihy, ktoré mali ostať tajomstvom.

Spievanie v daždi

Dvojka 26. 12. 22.25
Majstrovský muzikál hravo a s komediálnym nadhľadom rozohráva romantický príbeh z čias, keď sa film „učil“ hovoriť. Keďže mnohé hviezdy nemého filmu nemali dosť atraktívne hlasy, bolo ich treba v období nástupu zvuku dabovať. Nevďačnú úlohu herečky v „tieni“ dostala Kathy (Debbie Reynoldsová), ktorá musela prepožičať hlas škriekajúcej Line. Prirodzenou súčasťou príbehu sú skvelé tanečné čísla Gena Kellyho.

Štedrý deduško Večerníček

Dvojka 24. 12 18.30
Štedrý deduško Večerníček prinesie na obrazovky hodinové pásmo domácich animovaných rozprávok pre deti. Ponúkne premiérové dobrodružstvá pavúčej rodinky Websterovcov, s ktorou sa budú diváci Večerníčkov stretávať aj počas ďalších dní. Na Štedrý večer ich doplní epizóda zo seriálu Drobci, prídu aj Mimi a Líza, ktoré sa tentoraz dostanú do Darčekova, a vianočné dobrodružstvá čakajú aj Jurošíka a Pufa a Mufa.

Noc plná zázrakov 2

Jednotka 25. 12.
Poľská a treba povedať, že vydarená, variácia na film Láska nebeská, slávi v Poľsku ohromné úspechy. Spletitá mozaika osudov a príbehov viacerých rôzne prepojených postáv rozosmeje aj dojme. V druhej časti vianočnej romantickej komédie pokračujú osudy hrdinov prvého dielu. V poľských kinách sa už premieta aj tretia časť komédie, z ktorej sa stal fenomén. Počas prvého týždňa prilákala do kín rekordných milión divákov.

IMT Smile a Lúčnica: Made in Slovakia

JOJ 24. 12. 22.20
Spojenie dvoch silných značiek, akými sú IMT Smile a Lúčnica, bolo vopred "odsúdené“ na úspech. Nikto však nečakal, že hudobno-tanečný projekt pod krídlami choreografa Jána Ďurovčíka nakoniec poblázni celé Slovensko. Šnúra 16 vypredaných koncertov, tisíce nadšených fanúšikov… Nazrieť do kuchyne úspešného turné môžu diváci vďaka dokumentu IMT Smile a Lúčnica: Made in Slovakia.

Princezná so zlatou hviezdou

Markíza 24. 12. 15.20
Príbeh princeznej Lady, ktorá pred nástojčivým pytačom Kazisvetom utečie do kráľovstva princa Radovana, kde sa v prestrojení v myšacom kožúšku uchýli do kuchyne ako pomocníčka. Klasika režiséra Martina Friča s Mariou Kyselkovou, Josefom Zímom či Květou Fialovou bude mať čoskoro 60 rokov, stále však patrí k najobľúbenejším českým rozprávkam. Predstaviteľku hlavnej úlohy vybrala pani Fričová po tom, čo pôvodne vybraná herečka Miriam Hynková ochorela.

Pán prsteňov

Dajto 26. 12. 9.55
Čo je lepšie ako sledovanie samostatných príbehov populárnej trilógie Pán prsteňov? No predsa filmový maratón, kde si ich oddaný fanúšik príbehov J. R. R. Tolkiena môže vychutnať hneď za sebou. Túto možnosť ponúka na druhý sviatok vianočný aj televízia Dajto, kto si však na plynulý niekoľkohodinový výlet do Stredozeme netrúfa, filmy si stále môže pokojne rozdeliť na niekoľko dní. Prvú a druhú časť série totiž televízia uvedie už 24. a 25. decembra.

Poklady Jeruzalema

Dvojka 24. 12. 13.55
Jeruzalem sa v poslednom čase opäť dostal na titulné stránky svetových médií. Francúzsky dokumentárny film z roku 2013 predstavuje toto posvätné mesto troch monoteistických náboženstiev – judaizmu, kresťanstva a islamu a ponúka takmer dvojhodinovú cestu za pokladmi jedného z najstarších miest sveta, v ktorom sa nachádza vyše 1¤200 synagóg, 158 kostolov a 73 mešít.

Podraz

ČT2 25.12. 20.00
Nezabudnuteľná krimikomédia s ľahkosťou, humorom a retroštýlom rozpráva o dvojici roztomilých podvodníkov, ktorí si to rozdali s podsvetím. Slávny dobrodružný film, ocenený siedmimi Oscarmi, so skvelým hereckým tandemom Paul Newman a Robert Redford. Režíroval George Roy Hill, ktorý so slávnou dvojicou nakrútil aj ich prvý spoločný film Butch Cassidy a Sundance Kid.

Dieťa v pravý čas

Dvojka 26. 12. 20.00
Úspešnému spisovateľovi detských kníh Stephenovi Lewisovi zmení život obyčajná návšteva supermarketu, počas ktorej sa mu stratí štvorročná dcérka. V hlavných úlohách manželského páru, ktorý sa musí vyrovnať so stratou dieťaťa, sa v tejto televíznej dráme z dielne BBC predstavia Benedict Cumberbatch a Kelly Macdonaldová. Film je adaptáciou rovnomennej knihy Iana McEwana.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #Anjel Pána 2 #Nejlepší přítel