Slovenský film Backstage roztancuje divákov v marci

V marci bude mať v kinách premiéru slovenský film Backstage. Snímka „o plnení snov, priateľstve a láske“ má divákom priniesť poriadnu dávku energie, skvelých tanečných kreácií, hudby aj emóciami nabitý príbeh. Pôjde o skupinu mladých tanečníkov zo Svitu, ktorých vzájomné priateľské vzťahy budú vystavené tvrdej skúške, keď sa prepracujú do finále vysnívanej televíznej talentovej súťaže.

03.01.2018 07:00
Backstage Foto:
Streetová tanečná skupina West Coast Crew sa chce vo filme Backstage presadiť pomocou talentovej šou.
debata

V úlohách členov streetovej tanečnej skupiny West Coast Crew sa predstavia Tony Porucha (Buddy), Mária Havranová (Mary) a ďalší členovia známej tanečnej skupiny The Pastels, ale i Ondrej Hraška, ktorý si zahrá úlohu tajomného Huga. V snímke sa objavia tiež známi herci ako Ivana Chýlková, Roman Luknár či Judit Bárdos, ktorí budú zo zákulisia tanečnej súťaže ako porota a produkcia nazerať na (nielen) tanečné výkony partie zo Svitu.

Práve mestečko Svit zohrá v Backstage významnú úlohu. Producentka filmu Silvia Panáková z Arina film production uvádza, že jeho výberom chceli podtrhnúť krásne, aj keď chudobnejšie zázemie filmových postáv, ktoré vytvoria streetdancovú skupinu. Spoločne snívajú o tom, že raz vďaka nej budú slávni a bohatí. „Svit sme si vybrali aj pre Baťové tehlové domčeky, ktoré dodávajú mestu špecifickú identitu, najmä po výtvarnej stránke. Navyše našu režisérku Andreu Sedláčkovú uchvátila panoráma Vysokých Tatier, ktoré vo filme nemohli chýbať,“ dodala.

Tanečnú stránku filmu, ktorý chce osloviť predovšetkým mladšie publikum, keďže okrem zaujímavých tanečných choreografií ponúka aj náhľad do sveta šoubiznisu a zákulisia talentovej súťaže, mal na starosti Miňo Kereš. Známy choreograf, ktorý stál za desiatkami televíznych šou (Let's Dance, Tvoja tvár znie povedome, Česko Slovensko má talent) a tiež za jedným z najúspešnejších slovenských muzikálov Príbeh ulice. „Práve strhujúce tanečné choreografie z dielne skupiny The Pastels a ďalších úspešných zoskupení, popri emóciami vypätom príbehu, budú jedným z nosných pilierov filmu,“ avizujú tvorcovia.

Backstage vstúpi do kinodistribúcie 15. marca.

debata chyba
Viac na túto tému: #Svit #The Pastels #Roman Luknár #Judith Bárdos #Backstage