Filmové premiéry: Koleso zázrakov Woodyho Allena aj Molly a jej nebezpečná hra

Od štvrtka 4. januára si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť drámu Koleso zázrakov, životopisnú snímku Molly a jej hra či animovaný film Coco.

04.01.2018 16:00
Molly a jej hra Foto:
Jessica Chastain ako Molly Bloomová vo filme Molly a jej hra.
debata

Koleso zázrakov

Aj tentoraz získal Woody Allen pre film tie najlepšie herecké hviezdy súčasnosti. V hlavných úlohách a predstaví Kate Winslet, James Belushi, Juno Temple a tiež spevák Justin Timberlake, ktorý už niekoľkokrát dokázal svoje vysoké herecké kvality. Režisér sa so svojím novým filmom vracia do 50. rokov minulého storočia na Coney Island. Plavčík Mickey (Justin Timberlake) rozpráva príbeh, ktorý je možno trochu ovplyvnený jeho bujnou fantáziou. Život Ginny (Kate Winslet) nie je príliš šťastný. Živorí na promenáde, kde jej manžel (Jim Belushi) pracuje ako obsluha kolotoča. Tam ich občas navštevuje manželova dcéra (Juno Temple), ktorá sa otcovi už dávno odcudzila. Klasická situácia, prostredníctvom ktorej Allen odkrýva vrstvu za vrstvou ľudského správania sa a vzťahov.

Molly a jej hra

Molly Bloomovú kedysi poznali ľudia ako talentovanú mladú lyžiarku. Športovú kariéru však vymenila za niečo omnoho lukratívnejšie – hazardné hry. Niekoľko rokov prevádzkovala sieť tajných herní, v ktorých utrácali státisíce dolárov slávni športovci, finanční magnáti či hollywoodska smotánka. Postupne sa jej klientela rozšírila aj o členov ruskej mafie a o Molly a jej aktivity sa začala zaujímať tajná služba. Po 10 rokoch úspešného podnikania ju agenti FBI zatkli kvôli podozreniu z nelegálnych príjmov. Najala si právneho zástupcu, ktorému porozprávala svoj životný príbeh do najmenších detailov, aby očistila svoje meno a dokázala, že bulvárne médiá o nej nevedeli všetko.

Coco

Aj napriek zvláštnemu zákazu hudby vo svojej rodine sa malý Miguel túži stať uznávaným hudobníkom, akým bol jeho idol, tragicky zosnulý gitarista Ernesto de la Cruz. V snahe dokázať svoj talent sa Miguel za nevysvetliteľných okolností ocitá na mieste, ktoré ešte žiadny živý človek nenavštívil – v krásnom a pestrofarebnom svete zosnulých. Pre miestnych obyvateľov je jeho návšteva rovnako šokujúca. S pomocou miestneho podvodníčka Hectora sa Miguel vydáva na neobyčajnú cestu za tajomstvami svojej rodiny…

Svadba

Osemnásťročná belgická Pakistanka Zahira si je veľmi blízka so všetkými členmi svojej rodiny až do dňa, keď ju začnú nútiť do tradičného manželského zväzku. Mladé dievča rozpoltené medzi požiadavkami rodičov, svojím západným spôsobom života a túžbou po slobode spolieha na pomoc svojho dôverníka, staršieho bratra Amira.

Insidious: Posledný kľúč

Štvrtá časť kultovej hororovej série Insidious odhalí záhadnú minulosť dnes vyhľadávanej démonologičky Elise. Tá v mladosti žila v malom mestečku v Novom Mexiku, avšak jej domov bol i domovom temných síl a netrvalo dlho, kým sa jej život obrátil naruby. Teraz ju jej najnovší klient privedie späť do domu hrôzy a Elise sa musí vyrovnať s vlastnou desivou minulosťou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Woody Allen #Kate Winslet #Coco #Molly a jej hra #Koleso zázrakov