Herečke, ktorá zbrojí proti Hollywoodu, venujú seriál

Americká herečka a speváčka Rose McGowan bude mať vlastný dokumentárny seriál. Päťdielny projekt s názvom Citizen Rose ponúkne televízia E! a zameria sa na umelkyňu pri príprave jej memoárov Brave, ako aj na jej aktivizmus v boji proti špinavým praktikám Hollywoodu. Prvý diel, ktorý bude trvať dve hodiny, televízia uvedie 30. januára a ďalšie odvysiela na jar.

06.01.2018 09:00
Rose McGowan Foto: ,
Herečka Rose McGowan sa bude na seriáli podieľať aj ako producentka.
debata

„Formálne vás pozývam do mojej mysle a sveta. Som nadšená, že spolupracujem s E! na posilnení posolstva o odvahe, umení, radosti a prežití,“ uviedla na margo série McGowan v stanovisku. „Guráž Rose McGowan v rozprávaní o sexuálnom násilí a obťažovaní v Hollywoode podnietila rozhovor, ktorý inšpiroval ďalšie ženy k tomu, aby prehovorili proti násilníkom,“ zdôvodnila výber výkonná viceprezidentka vývoja a produkcie v E! Amy Introcaso-Davis. Štyridsaťštyriročná herečka sa bude na projekte podieľať aj ako producentka.

Rose McGowan sa preslávila najmä vďaka seriálu Čarodejnice (1998 – 2006), v ktorom účinkovala v období 2001 až 2006. Svoj filmový debut absolvovala v roku 1992 v komédii Chlapec z praveku. Vďaka snímke The Doom Generation (1995) ju nominovali na Independent Spirit Award. Známa je aj z filmov Vreskot (1996), Opoparchant (2001), Čierna Dahlia (2006), Grindhouse: Planéta Teror (2007), Grindhouse: Auto zabijak (2007), Štvanec IRA (2008) alebo Barbar Conan (2011). Objavila sa na obálkach časopisov ako Seventeen, Interview, Maxim, GQ, Entertainment Weekly, či Rolling Stone a figurovala tiež v zoznamoch najpríťažlivejších žien podľa magazínov Maxim, FHM či Stuff.

debata chyba
Viac na túto tému: #Hollywood #Rose McGowan #Harvey Weinstein