Do kín sa blíži letná filmová romanca Daj mi tvoje meno

Romantická dráma Daj mi tvoje meno (Call Me By Your Name) ocenená tromi nomináciami na Zlatý glóbus bude mať slovenskú premiéru 1. februára.

10.01.2018 07:00
Daj mi tvoje meno Foto:
Daj mi tvoje meno je milostný príbeh odohrávajúci sa počas horúceho leta na talianskom vidieku.
debata (1)

Film, pod ktorý sa podpísal taliansky režisér Luca Guadagnino (Moje meno je láska, Sparné leto), získal tri nominácie na ocenenie Zlatý glóbus v kategóriách Najlepší film – dráma, Najlepší herec v hlavnej úlohe (Timothée Chalamet) a Najlepší herec vo vedľajšej úlohe (Armie Hammer). Je tiež veľkým favoritom na tohtoročných Oscaroch. Citlivý a zmyselný príbeh prvej lásky vznikol podľa kultového románu amerického spisovateľa Andrého Acimana z roku 2007.

Daj mi tvoje meno je milostný príbeh odohrávajúci sa počas horúceho leta na talianskom vidieku. Keď si Eliovi rodičia pozvú na leto do domu hosťa, 17-ročný tínedžer z toho nie je vôbec nadšený. Spočiatku sa zdá, že s americkým študentom Oliverom toho nemajú veľa spoločného, no keď spolu začnú tráviť viac času, rozvinie sa medzi nimi niečo oveľa hlbšie než len priateľstvo. „Film si po premietaní na New York Film Festivale vyslúžil najdlhší potlesk v 55-ročnej histórii festivalu,“ TASR informoval Marián Tesák, PR manažér spoločnosti Itafilm, ktorá snímku prináša do slovenskej kinodistribúcie.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Daj mi tvoje meno #Call Me By Your Name