Filmové premiéry: Erotický triler Dvojitý milenec aj Gary Oldman ako Churchill

Od štvrtka 11. januára si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť triler Dvojitý milenec, historickú drámu Najtemnejšia hodina či rozprávku Čertoviny.

11.01.2018 16:00
Dvojitý milenec Foto:
Chloé sa vo filme Dvojitý milenec zamiluje do svojho psychológa Paula. Ten však pred ňou niečo skrýva.
debata

Dvojitý milenec

Chloé, mladá krehká žena so sklonmi k depresiám, začne dochádzať na psychoterapiu a bezhlavo sa zamiluje do svojho psychológa Paula. Potom, ako spolu milenci začnú bývať, začne Chloé zisťovať, že v Paulovej minulosti niečo nehrá, až objaví existenciu jeho jednovaječného dvojčaťa. Prečo Paul pred všetkými skrýva, že má brata? Aké dávne tajomstvo ich spája a rozdeľuje? A ide skutočne o dvojča, alebo iba o premyslené klamstvo, ktorým sa Paul snaží zakryť druhý život svojho temnejšieho ja? Erotikou presýtený triler z dielne skúseného francúzskeho režiséra Françoisa Ozona je premyslenou filmárskou poctou legendárnym snímkam ako Rosemary má dieťatko, Príliš dokonalá podoba alebo Základný inštinkt.

Najtemnejšia hodina

Gary Oldman ako Winston Churchill v príbehu o mužovi, ktorý sa nevzdal, aj keď okolnosti stáli proti nemu. V roku 1940 sa blížila nemecká invázia do Anglicka a britský premiér sa mal dohovoriť na podmienkach prímeria. Namiesto toho svojou slávnou rečou vyburcoval národ k boju. Stavil všetko na jednu kartu, aj keď jeho šance boli malé a skoro nikto mu neveril. Neprehral, ​​a zachránil tak svet. Volal sa Winston Churchill a v najtemnejšej hodine našej civilizácie, na začiatku druhej svetovej vojny, sa tento britský premiér predviedol ako veľký hráč. Joe Wright, režisér Pokánia a Pýchy a predsudku, jeho najslávnejšiu úlohu v dejinách premenil na strhujúcu drámu. Veľmi mu v tom pomohol Gary Oldman v hlavnej úlohe, ktorý Churchilla nehrá. On ním proste je.

Čertoviny

Hlavnými hrdinami rozprávky Čertoviny sú dvaja nešikovní čerti Popelák a Uhelák, ktorí sú vládcom pekiel poslaní za trest do sveta, aby do mesiaca priviedli každý jednu hriešnu dušu. Úlohu sa im však od začiatku nedarí splniť, a namiesto toho, aby ľudí zvádzali k hriechom, im neúmyselne pomáhajú. V prestrojení za paholkov sa dostanú na statok a zdá sa, že konečne budú mať úspech. Vypočítavý sedliak totiž chce svoju dcéru Haničku vydať za nafúkaného statkára Kopyta. Hanička však miluje šuhaja Jána, a aby všetko dobre dopadlo, treba si vziať na pomoc pekelné sily.

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Čertoviny #Najtemnejšia hodina #Dvojitý milenec