Filmové premiéry: Zúfalé ženy robia zúfalé veci aj Beatrice

Od štvrtka 18. januára si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť Liama Neesona v trileri Muž vo vlaku aj snímku Tri billboardy kúsok za Ebbingom.

18.01.2018 16:00
Klára Issová Foto:
Klára Issová vo filme Zúfalé ženy robia zúfalé veci.
debata

Zúfalé ženy robia zúfalé veci

„To bol teda pôrod!“ – je presná definícia nielen vstupu hrdinky Oľgy (Klára Issová) na svet vzácnou „čelnou“ polohou, ale táto veta vystihuje i jej túžbu nájsť tu pravú lásku. Má so svojim milostným životom veľké plány a tiež veľmi bujnú fantáziu. Mestečko, kde sa narodila, jej však pre realizáciu milostných zámerov nestačí. A tak sa premiestni do veľkomesta. Najskôr predáva v predajni s dámskym prádlom, a musí obslúžiť viac ako tri tisíc žien, než sa stane zázrak a príde ON! Ten prvý a pravý! To si myslí Oľga aspoň do okamihu, keď ho pristihne pri nevere. Zvlášť, keď sa stretne so známym sukničkárom a ten ju odvezie do karpatských hôr. Alebo, keď sa takmer utopí v kanoe, pred očami toho mladíka…

Muž vo vlaku

Michael McCauley žije spokojne bežný rodinný život bez akýchkoľvek výkyvov. Každý deň, už desať rokov, odkedy odišiel od polície. Dnešný deň sa moc nepodaril a rovnako ako vždy nastupuje do vlaku a teší sa domov. Po chvíľke jazdy si k nemu prisadne atraktívna žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchú, trochu znepokojujúcu otázku: „Aký ste človek?“ Pod vplyvom jej osobného kúzla aj obálky s peniazmi sa Michael nechá vtiahnuť do zvláštnej a smrtiacej hry. Musí vo vlaku nájsť niekoho, kto tam nepatrí. Keď neuspeje, príde o rodinu, ak uspeje, dostane odmenu. Je to hra alebo premyslený zločin? Kto je tajomný muž vo vlaku a prečo ho má nájsť?

Tri billboardy kúsok za Ebbingom

Mildred Haynesovej (Frances McDormand) zavraždili dcéru. Vyšetrovanie sa už niekoľko mesiacov bezvýsledne vlečie, preto sa Mildred rozhodne konať. Pri vjazde do mesta vylepí na tri billboardy veľmi kontroverzné odkazy adresované váženému šéfovi miestnej polície (Woody Harrelson). Týmto činom začína bitka medzi Mildred a zástupcami zákona. Keď sa do prípadu vloží ešte ďalší policajt (Sam Rockwell), nevyzretý mamičkin maznáčik so záľubou v násilí, súboj medzi miestnym policajným oddelením a osamelou, ukrivdenou a hlavne rozzúrenou bojovníčkou sa môže začať.

Beatrice

Claire žije podľa pravidel. Pracuje ako pôrodná asistentka a svoj život zasvätila službe ostatným. Ale pôrodnicu, v ktorej pracuje, čoskoro zatvoria. A vtom sa objaví Beatrice, bývalá milenka jej zosnulého otca, vrtošivá a sebecná žena, ktorá je jej pravým opakom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéry #Tri billboardy kúsok za Ebbingom #Zúfalé ženy robia zúfalé veci #Beatrice