Náhle zomrel 'fialový' Tinky Winky zo seriálu Teletubbies Simon Barnes

Britský herec Simon Shelton Barnes, ktorý hral fialovú postavičku menom Tinky Winky v svetoznámom detskom televíznom seriáli Teletubbies, náhle zomrel vo veku 52 rokov.

25.01.2018 22:12
Simon Shelton Barnes, tinky winky Foto:
Simon Shelton Barnes ako seriálová postavička Tinky Winky zo seriálu Teletubbies.
debata

Úrad koronera v Liverpoole vo štvrtok oznámil, že vyšetruje smrť Barnesa, ktorého telo našli v meste na severozápade Anglicka 17. januára. Polícia tvrdí, že jeho smrť nie je podozrivá, a telo prenechala koronerovi, aby určil príčinu úmrtia.

Barnes hral v rokoch 1998–2001 najväčšiu zo štyroch milých postáv žiarivých farieb v seriáli Teletubbies, určenom pre najmenšie deti. Seriál o partičke farebných kamarátov sa stal celosvetovým hitom a Barnes ho kedysi nazval „Beatles detskej televízie“.

Seriál sa v roku 1999 nečakane stal témou polemiky, keď noviny vydávané kontroverzným americkým kazateľom Jerrym Falwellom známym aj vystupovaním v televízii napísali, že fialová (alebo purpurová) farba panáčika Tinkyho Winkyho, jeho trojuholníková anténa na hlave a červená taška naznačujú, že je to homosexuál.

Britská spravodajská stanica BBC, ktorá detský seriál vysiela, v tom čase uviedla, že „čo sa nás týka, Tinky Winky je jednoducho rozkošné, technologické bábätko s kúzelnou taškou“.

Producent seriálu, britská spoločnosť Ragdoll Productions, napísal na Twitteri, že s Barnesom bola „radosť pracovať, čo bolo jasné už z tej zábavy a energie, ktorá prichádzala cez obrazovku vďaka jeho plnohodnotnému výkonu pri stvárňovaní Tinkyho Winkyho“.

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Simon Shelton Barnes #Teletubbies #Tinky Winky