Caseyho Afflecka doháňa minulosť. Na Oscary nepríde

Americký oscarový herec Casey Affleck sa zrejme v dôsledku kampane #MeToo poukazujúcej na problematiku sexuálneho obťažovania v Hollywoode nezúčastní na tohoročnom 90. ročníku udeľovania cien americkej Akadémie filmových umení a vied, známych ako Oscary. Uviedla to agentúra AP, podľa ktorej hercovu neúčasť na marcovej ceremónii potvrdil ešte vo štvrtok jeho hovorca.

26.01.2018 12:00
Casey Affleck Foto:
Neúčasť Caseyho Afflecka na oscarovej ceremónii potvrdil jeho hovorca (na snímke herec počas úvodného ceremoniálu MFF Karlove Vary).
debata

Casey Affleck získal vlani Oscara ako najlepší herec v hlavnej úlohe za postavu údržbára, ktorého stvárnil v dráme Miesto pri mori. V súlade s tradíciou by tak mal na tohoročnej oscarovej ceremónii 4. marca odovzdá cenu najlepšej herečke.

Proti hercovi však boli v roku 2010 vznesené obvinenia zo sexuálneho obťažovania. Občianskoprávny spor sa skončil vyplatením odškodnenia, ktorého výška nebola zverejnená. Affleck pritom uviedol, že podmienky urovnania tohto sporu mu bránia v tom, aby o jeho detailoch hovoril.

Predmetné obvinenia sa však stali kvôli prebiehajúcej kampani #MeToo predmetom diskusie a Affleckova účasť na nadchádzajúcom udeľovaním Oscarov bola už dlhšie otázna.

debata chyba
Viac na túto tému: #Oscar #sexuálne obťažovanie #Casey Affleck #MeToo