Televízne tipy Pravdy: Hanksov Stroskotanec aj triler The Circle

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 1. do 8. februára. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

01.02.2018 09:00
Emma Warson Foto:
Emma Watson vo filme The Circle.
debata

Piatok 2. 2.

Romantická Angličanka, Cinemax, 12.20

Anglické filmy mám rada, toto má byť komediálna dráma z roku 1975. Jej autormi sú Tom Stoppard a Thomas Wiseman. A zápletka? Nespokojná žena sa na svojej ceste do Nemecka zapletie s básnikom, zatiaľ čo jej manžel doma pracuje na scenári odrážajúcom všetko, čo sa deje za jeho chrbtom. Stoppard a Wiseman vo filme vraj vierohodne skúmajú myšlienku, že spisovateľ môže manipulovať s ľuďmi vo svojom živote rovnako obratne, ako manipuluje s postavami vo svojej fantázii. Znie to sľubne.

Café Society, HBO, 18.20

V tejto snímke Woodyho Allena tiež ide o scenáristov, producentov a všelijakých filmárov, lenže tentoraz hollywoodskych. Nechýba ani amorálny gangster, krásavica Vonnie v podaní Kristen Stewartovej, do ktorej sa zamiluje hlavný hrdina Bobby v podaní Jesseho Eisenberga. Vonnie je asistentkou Bobbyho strýka, pre ktorého mladík začne pracovať. Tušíte, čo sa bude diať? Tak si to pozrite, prinajmenšom kvôli príjemnej retroatmosfére.

V pasci (7, 8), ČT2, 21.55

Mám slabosť pre islandskú produkciu a prvé štyri diely tejto napínavej detektívky ma nesklamali. V mestečku, ktoré od zvyšku sveta odstrihla snehová búrka, vyčíňa vrah. Nikdy sa neviem dočkať ďalšieho pokračovania, ktoré sa odohráva na drsnom, no čarokrásnom ostrove. Je to vraj najnákladnejší islandský projekt. Skvelý!

Sobota 3. 2.

Ach, Lucy! Cinemax2, 20.30

Tento film z roku 2017 je označený ako komédia/dráma a ide o japonsko-americkú produkciu. Setsuko vedie život unavenej 55-ročnej úradníčky v Tokiu, ale potom ju jej neter Mika presvedčí, aby sa prihlásila na netradičný kurz angličtiny. Podmienkou účasti je, že musí chodiť v blond parochni a vydávať sa za Američanku Lucy. Nová identita v Setsuko prebudí driemajúci potenciál a vzápätí sa do amerického učiteľa Johna zamiluje. Keď John náhle zmizne a Setsuko zistí, že jej vyvolený chodí s Mikou, požiada o pomoc svoju sestru Ayako a letí až do južnej Kalifornie, aby vypátrala utečeneckú dvojicu. V úžasnom novom svete tetovacích salónov a ošarpaných motelov sú rodinné putá i predchádzajúce životy vystavené skúške. Námet ako hrom!

Nedeľa 4. 2.

The Circle, HBO, 20.00

Toto by mal byť napínavý thriller nakrútený podľa bestselleru Dava Eggersa Kruh. Odohráva sa v blízkej budúcnosti. Ambiciózna Mae (Emma Watson) získa vysnívanú prácu v najväčšej a najvplyvnejšej high-tech spoločnosti sveta. Stúpa po kariérnom rebríčku a zakladateľ spoločnosti Eamon Bailey (Tom Hanks) ju povzbudzuje, aby sa zapojila do priekopníckeho experimentu, ktorý posunie hranice súkromia, morálky a nakoniec aj jej osobnej slobody. Každé rozhodnutie, ktoré Mae urobí, ovplyvní životy a budúcnosť jej priateľov, rodiny aj celého ľudstva. Žeby 1984 dneška? Alebo zamyslenie sa nad otázkami, ktoré musia mať denne na zreteli spoločnosti ako Facebook či Google? Hudbu k snímke zložil Danny Elfman. A krásna Emma Watsonová za svoju úlohu vo filme získala nepríjemnú nomináciu na Zlatú malinu za najhorší herecký výkon.

Streda 7. 2.

Stroskotanec, Jednotka, 20.30

Ak považujete Toma Hanksa za úžasného herca, asi je to tip pre vás. Vraj práve jeho výkon robí z tohto filmu od režiséra Zemeckisa pôsobivé, dojemné a myšlienkovo obsiahle dobrodružstvo… Hanks hrá systémového inžiniera firmy Fedex, ktorý má život rozvrhnutý na hodiny. Keď prežije haváriu lietadla, ocitne sa na tom najodľahlejšom a najopustenejšom mieste, aké si kedy vedel predstaviť. Ako si zachráni holý život?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #The Circle #Café Society #Stroskotanec #Romantická Angličanka