Filmové premiéry: Zmenšovanie s Mattom Damonom aj Ja, Tonya

Od štvrtka 1. februára si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť romantickú snímku Daj mi tvoje meno aj Daniela Day-Lewisa vo filme Niť prízrakov.

01.02.2018 16:00
Matt Damon Foto:
Matt Damon vo filme Zmenšovanie.
debata

Zmenšovanie

Proces zvaný celulárna miniaturizácia vyvinuli nórski vedci ako jeden z liekov na hroziace preľudnenie planéty. Malí ľudia menej zjedia a zaberú menej miesta, to dá rozum. A aby do tohto programu vstupovalo čo najviac ľudí, sprevádzajú ho gigantické ekonomické výhody a trvalý pobyt v mini-milionárskom raji Leisureland. Vidina zbohatnutia do programu privedie aj Paula Safranka (Matt Damon) a jeho ženu Audrey (Kristen Wiig). Po absolvovaní vstupného pohovoru nasleduje potrebná úprava (všetok telesný porast a plomby musia preč) a potom už narkóza a samotná miniaturizácia. Keď sa desaťcentimetrový Paul prebudí “na druhej strane”, dozvie sa, že Audrey nakoniec vycúvala.

Ja, Tonya

Vzostup z ničoho až na vrchol, túžba, vášeň, pád na samotné dno a jeden z najväčších škandálov športovej histórie. Tonya Hardingová patrila svojho času medzi najlepšie krasokorčuliarky sveta, všetci si ju ale budú navždy pamätať v spojení so šokujúcim útokom na jej súperku Nancy Kerriganovú.

Daj mi tvoje meno

Keď si Eliovi rodičia pozvú na leto do domu hosťa, sedemnásťročný tínedžer z toho nie je vôbec nadšený. Spočiatku sa zdá, že s americkým študentom Oliverom toho nemajú veľa spoločného, no keď spolu začnú tráviť viac času, rozvinie sa medzi nimi niečo oveľa hlbšie než len priateľstvo… Film si po premietaní na New York Film Festival vyslúžil najdlhší potlesk v 55-ročnej histórii festivalu.

Niť z prízrakov

Mať šaty od návrhára Reynoldsa Woodcocka (Daniel Day-Lewis) v dynamickej ére povojnového Londýna znamenalo určitú prestíž. Dáma musela mať dostatok peňazí, patričný rodokmeň a zodpovedajúcu výchovu, aby mohla vyraziť na večierok v jeho modeloch, ktoré boli vždy unikátne. Status génia si ale vyberal svoju daň v podobe Woodcockovej totálnej emocionálnej prázdnoty. Mal síce vždy nejakú milenku či múzu, ale stačilo, aby si ráno pri raňajkách trochu hlasnejšie natierala hrianku maslom a už ju vystrnadil z jeho života. Keď v kaviarni v zapadnutom prístavnom mestečku objavil Reynolds hanblivú servírku Almu (Vicky Krieps) a rozhodol sa jej ponúknuť momentálne voľné miesto po svojom boku, netušil, s čím sa zahráva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéry #Ja #zmenšovanie #Tonya #Niť prízrakov