Dom z kariet sa opäť nakrúca, posilnia ho Diane Lane a Greg Kinnear

Americká herečka Diane Laneová a jej kolega Greg Kinnear si zahrajú v šiestej a zároveň poslednej sérii seriálu Dom z kariet (House of Cards).

02.02.2018 14:00
NY Premiere of "Batman v Superman: Dawn of... Foto: ,
Herečka Diane Lane.
debata

Dvojica v projekte spoločnosti Netflix stvárni súrodencov. Ďalšie detaily o ich postavách zatiaľ nie sú známe.

Správa o ich obsadení prišla v čase, keď spoločnosť po niekoľkomesačnej pauze obnovila nakrúcanie série. To sa opäť začalo tento týždeň. K prestávke v nakrúcaní sa spoločnosť uchýlila po sexuálnych obvineniach voči predstaviteľovi hlavnej postavy, politika Franka Underwooda, hercovi Kevinovi Spaceymu, ktorý bol zároveň aj výkonným producentom Domu z kariet.

Netflix Spaceyho z projektu prepustil a prerušil s ním všetky vzťahy, v dôsledku čoho spoločnosť prišla vraj o 39 miliónov dolárov za zazmluvnené projekty so Spaceym, v ktorých sa rozhodla nepokračovať. Okrem seriálu Dom z kariet ide aj o životopisný film Gore, v ktorom mal Spacey stvárniť amerického spisovateľa a politika Gora Vidala. Netflix však svoje náklady s prerušením kontaktov so Spaceym nevyčíslil, a tak je možné, ako uviedol magazín Variety, že v sume sú započítané aj náklady na zrušenie špeciálu komika Louisa C.K. Ten takisto čelí viacnásobným obvineniam zo sexuálneho obťažovania.

Hoci Netflix vyzeral byť z obvinení Spaceyho najskôr prekvapený, hercov kolega Joel Kinnaman, ktorý si v Dome z kariet zahral Spaceyho prezidentského protikandidáta, v nórsko-švédskej televíznej šou Skavlan teraz povedal, že ho obvinenia neprekvapili. „Nebol to veľký šok. Mám päť alebo šesť priateľov, ktorí hovorili príbehy o Kevinovi a o tom, ako boli mladí a práve prišli do Hollywoodu…“

Príbeh poslednej série Domu z kariet sa vzhľadom na situáciu so Spaceym bude točiť už len okolo Underwoodovej manželky a aktuálne úradujúcej prezidentky USA Claire, ktorú stvárňuje Robin Wrighová. Okrem nej sa v poslednej sérii objavia aj Michael Kelly (Doug) či Jayne Atkinsonová (Catherine) a po prestávke sa do seriálu vráti aj Constance Zimmerová ako reportérka Janine Skorsky.

Kedy Netflix šiestu sériu Domu z kariet uvedie, zatiaľ nie je známe, predpokladá sa však, že by to mohlo byť ešte tento rok. Zatiaľ čo doterajšie série mali po trinásť častí, pri záverečnej sérii počítajú tvorcovia iba s ôsmimi epizódami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Diane Lane #Dom z kariet