Podali žalobu na Harveyho Weinsteina

Generálny prokurátor amerického štátu New York podal v nedeľu žalobu na zdiskreditovaného hollywoodskeho filmového producenta Harveyho Weinsteina a spoločnosť The Weinstein Company po vyšetrovaní obvinení zo sexuálneho obťažovania.

13.02.2018 07:00
Slávny producent Harvey Weinstein na archívnom... Foto: ,
Slávny producent Harvey Weinstein na archívnom zábere.
debata

Štátny generálny prokurátor Eric Schneiderman v podaní na súd uviedol, že podľa žaloby zmienená produkčná spoločnosť opakovane porušila zákony štátu New York, keď nechránila svojich zamestnancov pred sexuálnym obťažovaním, zastrašovaním a diskrimináciou.

„Pracovať pre Harveyho Weinsteina bolo pracovať za neustáleho prívalu sexistických obscénností, vulgárneho nadávania, sexualizovaných interakcií, vyhrážok násilím a na pracovisku všeobecne nepriateľskom k ženám,“ citovala zo súdneho podania agentúra AP. Vyšetrovanie prokurátora tiež ukázalo, že zamestnanci boli zo strany Weinsteina vystavení rôznym slovným vyhrážkam ako „Zabijem vás, zabijem vašu rodinu“ či „Neviete, čo dokážem urobiť“. V jednom prípade údajne „v záchvate zúrivosti voči jednej zamestnankyni kričal, že by mala odísť zo spoločnosti a robiť deti, pretože to je jediné, na čo je dobrá“.

debata chyba
Viac na túto tému: #žaloba #Harvey Weinstein