Televízne tipy Pravdy: Učiteľka aj komédia Ako sa zbaviť nevesty

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 8. do 22. februára. Televízne tipy pre vás vybrala Helena Dvořáková, redaktorka Magazínu Pravdy.

15.02.2018 14:00
Zuzana Mauréry Učiteľka Foto:
Hlavnú postavu vo filme Učiteľka stvárňuje Zuzana Mauréry.
debata

Štvrtok 15.2.

Rolling Stone: Kultový hudobný časopis, HBO, 21.45
Dvojdielny dokument je o histórii časopisu Rolling Stone. Približuje polstoročie americkej hudby, politiky a popkultúry. Časopis vraj pomohol formovať Ameriku. Diváci uvidia aj ukážky z koncertov The Rolling Stones, Brucea Springsteena, Tiny Turnerovej, Janis Joplinovej, The Sex Pistols a ďalších.

Piatok 16.2.

Dva svety, HBO, 20.00
Špionážny triler presahuje realitu: Howard Silk (J. K. Simmons), obyčajný úradníček v berlínskej špionážnej agentúre OSN, zrazu zistí, že jeho pracovisko skrýva veľké tajomstvo. Pozná vchod do paralelnej dimenzie. Vojde a v tom druhom svete nachádza aj seba. Seriál skúma problémy identity, osudu a stratených lások. Námet sľubný, ale vyžaduje veľkú fantáziu.

Ako sa zbaviť nevesty, Markíza, 20.30
Všetko naznačuje, že sa schyľuje k svadbe. Nevestou však má byť niekto iný, než by chcela cukrárka Eva. Tá (v podaní Lenky Vlasákovej) darmo dúfala, že sa k nej vracia bývalý manžel (David Matásek). On sa ide ženiť, ale berie si inú. Dokonca žiada bývalú manželku, aby im upiekla svadobnú tortu. Aj by súhlasila, zasiahne však jej mama (Jana Švandová). Svokry vedia zamiešať karty, hoci sú aj bývalé.

Vojna a mier, Dvojka, 21.50
Bolo to ešte v časoch, keď sa k ruským hraniciam blížil Napoleon. Vojna zmenila aj život Pierra, Andreja a Nataše. Tolstého hrdinov už videli diváci v rôznych filmových podobách. Tentoraz je to šesťdielny seriál Veľkej Británie a USA v réžii Toma Harpera. Natašu hrá Lili Jamesová (známa ako Popoluška v rozprávke z roku 2015).

Sobota 17.2.

Pre pamätníkov: Rozmarné léto, ČT1, 14.15
Repríza k Menzelovej osemdesiatke, ktorú oslávi 23. februára. Vo filme si aj zahral tenučkého kúzelníka Arnoštka. Krásny a milý film podľa knihy Vladislava Vančuru. Je absurdné, že aj tohto jemného a vtipného spisovateľa (napísal aj Markétu Lazarovú) popravilo gestapo.

Prelet nad kukučím hniezdom, ČT1, 21.10
Ten film už asi každý pozná, je z roku 1975, ale Nicholson nikdy neomrzí. Režisér Miloš Forman sa môže tešiť z nehynúceho úspechu. Urobil dobre, keď nakrúcal podľa knihy Kena Keseyho Bol som dlho preč.

Nedeľa 18.2.

Učiteľka, ČT1, 20.15
Kto ešte nevidel Zuzanu Mauréry v úlohe, ktorá jej priniesla popularitu aj v Česku, má príležitosť. Vydarený je však celý film.

Frankie a Johnny, Jednotka, 21.30
V americkom romantickom filme z roku 1991 hrajú osvedčení herci Al Pacino a Michele Pfeifferová. Ide o lásku. Jeden divák v diskusii k filmu napísal, že po zhliadnutí mal srdce rozorvané na kusy. Čiže, poriadna dávka emócií, ale cynici písali, že je ich až príliš.

Pondelok 19.2.

Playtime, Dvojka, 22.30
Pán Hulot, hrdina tohto filmu, bol v čase vzniku snímky – 1967 – veľmi obľúbený. Komická postava, ktorú vytvoril i zahral Jacques Tati, žila vo zvláštnom svete. Vraj tie kulisy pripomínali dnešnú štvrť La Defénse. Pre divákov to bola vtedy jednoducho zábava.

Utorok 20.2.

Nová šanca, Cinemax, 20.00
Zaujímavý námet: Po smrti manželky sa Bill Ponder (J. K. Simmons) odsťahuje so synom Wesom (J. Wiggins) do mesta a nájdu si nové vzťahy. Otec má učiteľku Carine s komplikovanou minulosťou (Julie Delpyová), syn introvertnú divošku Lacy (Odeya Rushová). Kým matka oboch spájala, nové ženy ich odcudzia. Ako to asi dopadne? Utvoria veľkú rodinu alebo zostane každý sám?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba