Televízne tipy Pravdy: Dustin Hoffman ako Tootsie aj dalajláma podľa Scorseseho

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 22. do 29. marca. Televízne tipy pre vás vybrala Jana Kollárová, redaktorka Magazínu Pravdy.

22.03.2018 14:00
Tootsie Foto:
Dustin Hoffman vo filme Sydneyho Pollacka Tootsie (1982).
debata

Sobota: 24. 3.

Kundun, ČT2, 22:15
Renomovaný režisér Martin Scorsese rozkrýva vo filme osudy duchovného vodcu dalajlámu. Film sa odohráva v rokoch 1937 až 1959 a zachytáva objavenie 14. dalajlámu – dvojročného chlapca – v zapadnutej dedinke, jeho uvedenie do funkcie v hlavnom meste Lhasa, okupáciu krajiny Číňanmi a dramatický útek celého dvora do Indie. Čaká vás skutočný, hoci neuveriteľný príbeh o trúfalej snahe dalajlámu panovať národu v jednom z najnáročnejších období. Výnimočný film s nádhernou hudbou Philipa Glassa pôsobí kontroverzne, napriek tomu získal svetové uznanie.

Nedeľa: 25. 3.

Tootsie, Jednotka, 21:25
Neúspešný herec v role úspešnej herečky, to je vynikajúci Dustin Hoffman v jednej zo svojich najzábavnejších postáv. Michael Dorsey vďaka svojej reputácii náladového herca nemôže získať prácu. Je taký zúfalý, že sa uchádza o ženskú úlohu. Ako Dorothy Michaelsová vyhráva konkurz na rolu do televízneho seriálu. Čoskoro sa tento program stane známym v celej Amerike. Michael sa stáva miláčikom amerických domácností a zamiluje sa do mladej herečky…

Pondelok 26. 3.

Dom z piesku a hmly, Cinema, 22:20
Kathy Nicolová je mladá žena, ktorá sa zúfalo pokúša nájsť nový zmysel života, keď sa vymaní zo závislosti od alkoholu. Vinou úradného omylu, byrokratickej ľahostajnosti, ale sčasti aj jej vlastným zavinením, ju vysťahujú z malého bungalovu v Severnej Kalifornii, ktorý pre ňu predstavoval poslednú životnú istotu – bezpečný domov. Kathy sa ocitne bez strechy nad hlavou, dom sa má pod cenu predať v dražbe. Mladá žena tomu chce zabrániť a na pomoc si prizve právničku. Jej neústupným protivníkom sa stáva aristokratický imigrant Mas'úd Behrani, bývalý plukovník iránskeho letectva, ktorý po úteku z vlasti márni svoje schopnosti ponižujúcou prácou, aby manželke Nadi a synovi Esmailovi zabezpečil aspoň odlesk dávnej prosperity. Dom je pre Behraniho zhmotnením sna, Kathy sa však odmieta vzdať bez boja.

Utorok 27. 3.

Čierne vlajky, JOJ plus, 3:30
Dobrodružný seriál z produkcie Michaela Baya nás zavedie do éry zlatého veku pirátstva. Uvidíme, čo sa odohralo dvadsať rokov pred udalosťami, ktoré poznáme zo slávneho románu Roberta Louisa Stevensona Ostrov pokladov. V období zlatého veku pirátstva priberá obávaný kapitán Flint (Toby Stephens) do svojej posádky nováčika Johna Silvera (Luke Arnold), ktorého meno bude jedného dňa poznať celý svet. Flint bojuje o prežitie ostrova New Providence, na ktorom stojí pirátska základňa. V roku 1715 však svetové mocnosti zvyšujú intenzitu boja proti námorným lúpežníkom, pretože tí v oblasti Západných Indií dlhodobo ohrozujú námorný obchod. Zákony každej civilizovanej krajiny pirátov vyhlasujú za hostis humani generis, nepriateľov celého ľudstva. Ako odpoveď ustanovujú piráti svoju vlastnú doktrínu. Vyhlasujú vojnu celému svetu!

Streda 28. 3.

Temné miesta, Film+, 23:45
Sedemročná Libby Dayová prežila ako jediná brutálne vyvraždenie svojej rodiny. Matka a sestry boli zmasakrované počas rituálneho satanského obradu priamo pred jej očami. Za strašný zločin bol na základe Libbyinho svedectva odsúdený na doživotie jej brat Ben. O tridsať rokov neskôr sa na Libby obráti spolok Kill Club, ktorý prešetruje známe zločiny. Núti ju prehodnotiť udalosti onej noci a znovu otvoriť kapitolu života, ku ktorej sa už nikdy nechcela vrátiť. Na povrch vychádzajú skutočnosti, ktoré vnášajú do jej pôvodnej výpovede pochybnosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dustin Hoffman #Martin Scorsese #Temné miesta #televízne tipy #Tootsie