Filmové premiéry: Záhadná Mária Magdaléna, sloboda v Bratislave aj návrat monštier

Od štvrtka 22. marca si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť historický film Mária Magdaléna, drámu Sloboda aj akčné sci-fi Pacific Rim: Povstanie.

22.03.2018 16:46
Mária Magdaléna Foto:
Rooney Mara ako Mária Magdaléna v rovnomennom filme Gartha Davisa.
debata

Mária Magdaléna

Mária Magdaléna patrí k najzáhadnejším biblickým postavám. Je opradená mnohými mýtmi, ktoré z nej robia prostitútku, ktorú napravilo až stretnutie s Ježišom Kristom, a ten najodvážnejší jej prisudzuje úlohu jeho manželky. Garth Davis, režisér na Oscara nominovanej drámy Lion, sa rozhodol túto mýtickú škvrnu zmazať a natočil dojemný a pôsobivý príbeh ženy, ktorá sa previnila tým, že sa narodila do zlej doby. V hlavných úlohách historickej drámy sa predstavia na Oscara nominovaní Rooney Mara (Mária Magdaléna), Joaquin Phoenix (Ježiš Kristus) a Chiwetel Ejiofor (apoštol Peter).

Sloboda

Nora (40) odchádza od svojho muža a dvoch detí bez jediného slova. Je vedená nevysvetliteľnou silou. Chce byť slobodná. Najskôr odchádza do Viedne, kde stretáva mladšieho muža, ale má pocit, že kultúrne príbuzné prostredie jej neposkytlo dostatočnú slobodu, preto odchádza do Bratislavy. Spoznáva sa s mladou striptérkou Etelou a jej manželom Tamásom, začína nový život.

Darebák a pretekárka

Gino stretne Bénédicte a je to z toho láska. Veľká. Spaľujúca. Lenže Gino má tiež tajomstvo. Také, ktoré je nebezpečné pre neho i jeho okolie. S Bénédicte budú musieť za svoj vzťah bojovať: proti všetkému a proti všetkým a zároveň tak trochu i sami so sebou.

Pacific Rim: Povstanie

Kaiju versus Jaegeri. Monštrá z vesmíru versus pilotovaní obrí roboti. Druhé kolo. Vo výpravnom akčnom sci-fi Pacific Rím: Povstanie sa opäť hrá o planétu Zem a my prehrávame. Po prvýkrát sme ich dokázali zastaviť. Lenže to, čo mimozemskí tvorovia Kaiju napáchali na Zemi v prvej časti akčného sci-fi Pacific Rím, bola iba predohra k tomu, čo si pre ľudstvo pripravili teraz. Hviezda Star Wars John Boyega a Scott Eastwood z Rýchlo a zbesilo vedú tím, ktorý je poslednou nádejou pre prežitie planéty.

Rodin

V roku 1880 získava revolučný sochár a autodidakt Auguste Rodin svoju prvú štátnu zákazku: Bránu pekiel. Žije s Rose, svojou starou partnerkou, keď vo svojich dvadsiatich štyroch rokoch spoznáva mladú nadanú žiačku Camille Claudel. Tá sa najprv stáva jeho asistentkou a neskôr i milenkou. Po ich rozchode, z ktorého sa Camille nikdy nespamätá, pokračuje sochár zaujato v práci na svojom diele, ktorého zmyselnosť vyvoláva záporné reakcie i nadšenie. Snímka Jacquesa Doillona objavuje Rodina ako erotikou nabitého senzualistu, pre ktorého je proces tvorby hlboko sexuálnym zážitkom.

Oni 2: Nočná korisť

Malo to byť príjemné rodinné stretnutie v chatovej osade na brehu jazera, ale na miesto určenia dorazila iba jediná rodina. Všade je úplné ticho a nikde v okolí nikoho nie je vidno… Až kým sa večer neozve zvonček na dverách. Za nimi stoja traja psychopati v strašidelných maskách a nožmi v rukách. Práve našli svoju korisť a lov sa môže začať. Rodičia alebo deti? Kto bude silnejší a prežije?

Králik Peter

Do slovenských kín prichádza rodinná komédia Králik Peter. Film predstavuje rebelského králika Petra, ktorý všetkými možnými prostriedkami bojuje proti nevrlému majiteľovi farmy, pánovi Gregorovi. A zďaleka nejde o obyčajnú rozprávku pre deti – Peter je poriadne párty zviera! Na našich plátnach sa Králik Peter objaví v slovenskom znení a animovaným hrdinom prepožičali hlasy viaceré herecké hviezdy – Juraj Kemka, Táňa Pauhofová, Petra Polnišová, Barbora Švidraňová či Ľuboš Kostelný.

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Mária Magdaléna #Pacific Rim #Rodin