Televízne tipy Pravdy: Teória tigra s Bartoškom aj strhujúca Frida

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 30. marca do 5. apríla. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

29.03.2018 09:00
Jiří Bartoška, Eliška Balzerová, Teória tigra Foto:
Film Teória tigra ponúka návod, ako na chvíľu utiecť z manželských problémov.
debata

Piatok 30.3.

Veľký dar, HBO, 18.15
Nízkorozpočtová snímka režiséra Marka Webba je vraj jedným z najpríjemnejších a najdojemnejších filmových prekvapení vlaňajška. Frank Adler (Chris Evans) vychováva svoju nesmierne všeobecne nadanú, nadmieru inteligentnú a krásnu neter Mary (Mckenna Grace) v pobrežnom meste na Floride. Chce dievčatku dopriať normálne detstvo, lenže o vnučkinom nadaní sa dozvie jeho energická matka Evelyn (Lindsay Duncanová), zámožná Bostončanka, ktorej plány môžu Franka a Mary rozdeliť. Keď sa rodina začne zmietať v sporoch, strýko s neterou nájdu podporu nielen u svojej ochraniteľskej domácej Roberty (vynikajúca oscarová Octavia Spencerová), ale aj u Marinej mladej učiteľky Bonnie (Jenny Slateová).

Saljut-7, Cinemax, 21.55
Gravitácia na ruský spôsob? Síce bez Sandry Bullockovej, George Clooneyho a siedmich Oscarov, ale údajne porovnateľne dobrá a podľa skutočných udalostí! Je rok 1985 a sovietska orbitálna stanica Saljut-7 obieha Zem v bezpilotnom režime. Náhle však prestane reagovať na signály pozemného riadenia. Pád tejto stanice, pýchy sovietskej vedy a vesmírneho priemyslu, by poškodil obraz ZSSR a spôsobil tragédiu a straty na životoch. Na stanicu treba vyslať astronautov, aby zistili, čo spôsobilo poruchu, a zabránili katastrofe. Zatiaľ sa však nikomu nepodarilo spojiť sa s neovládateľným objektom vo vesmíre. Dodnes ide o technicky najzložitejšiu misiu v histórii vesmírnej navigácie.

Sobota 31.3.

Barry, Cinemax, 14.10
Toto asi bude originálne. Osemdielny seriál sa má točiť okolo bývalého námorníka (Bill Hader), teraz podradného nájomného vraha zo Stredozápadu. Osamelý, s vlastným životom nespokojný zabijak sa vyberie do Los Angeles, kde má za úlohu spáchať ďalšiu vraždu. Nachádza však útočisko v skupine nádejných talentov losangeleskej divadelnej scény. Barry má mať inšpiratívneho učiteľa herectva a chýbať nebudú ani čečenskí gangstri. Očakávam čierny humor, hádam nie márne.

Marián Varga 70+1, Dvojka, 23.25 Kto nebol na spomienkovom koncerte na počesť Mariána Vargu v Skalici, môže si pozrieť záznam z tamojšieho jezuitského kostola.

Nedeľa 1.4.

Teória tigra, ČT1, 20.00
Veterinár Jan (Jiří Bartoška) už toho má dosť. Poslednou kvapkou je smrť svokra, ktorému tiež došli sily a trpezlivosť. Babička (Iva Janžurová) totiž rozhodovala o jeho živote, starobe a napokon aj o tom, kde bude pochovaný. Nerešpektovala žiadne jeho želanie a túžbu, v dobrej viere, že ona sama najlepšie vie, čo je preňho dobré a správne. Janovi je jasné, že je na rovnakej ceste. Jeho žena Olga (Eliška Balzerová) si tiež myslí, že za šťastie svojho muža je zodpovedná len ona. Jan sa rozhodne vzoprieť a vydať sa na bizarnú cestu za svojimi snami. Vo filme režiséra Radka Bajgara hrá dcéru Táňa Vilhelmová, nevestu Pavla Beretová a ich partnerov Jiří Havelka a Jakub Kohák. Vraj to má byť komické.

Utorok 2.4.

Frida, Jednotka, 22.10
Ak máte radi obrazy Mexičanky Fridy Kahlo, pozrite si aj jej strhujúci životný príbeh. Fridu, ktorej život bol ako búrka, plný radosti aj smútku, hrá Salma Hayeková. Zažila množstvo ľúbostných afér, no osudový bol jej vzťah s manželom Diegom Riverom (Alfred Molina). Frida sa preslávila nielen umením, ale aj vďaka politike či sexuálnej revolúcii. Salmu Hayekovú za tento film navrhli na Oscara, no zo šiestich nominácií napokon film získal dvoch Oscarov – za najlepšou hudbu a najlepšie masky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízne tipy #Frida #Teória tigra #Barry