Filmové premiéry: Diane Kruger v dráme Odnikiaľ aj životopisný Dancer

Od štvrtka 29. marca si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť nový animák Sherlock Gnomes aj akčný film Operácia Entebbe.

29.03.2018 16:00
Diane Kruger Foto:
Diane Kruger vo filme Odnikiaľ.
debata (1)

Sherlock Gnomes

V roku 2045 je svet veľmi nehostinné miesto. Stredoškolák Wade Watts, tak ako väčšina ľudstva, uniká pred bezútešnou realitou do virtuálnej utópie zvanej OASIS, kde môže byť každý, kým len chce. Milióny ľudí sa celé roky márne pokúšajú rozpliesť hustú sieť odkazov na popkultúru z konca dvadsiateho storočia. Až kým Wade jedného dňa nenatrafí na kľúč k rozlúšteniu prvej hádanky a odrazu stojí proti tisíckam súperov v zúfalých pretekoch o uchmatnutie hlavnej ceny. Nejde tu však len o lákavú výhru, ale najmä o desivý dosah pretekov na skutočný svet, ktorý sa od základov zmení…

Operácia Entebbe

248 pasažierov, 12 členov posádky, 4 teroristi. Politický thriller inšpirovaný skutočnými udalosťami z roku 1976 kedy bolo unesené lietadlo spoločnosti Air France na linke Tel Aviv – Paríž. Počas medzipristátia v Aténach pristúpili do lietadla dvaja nemeckí radikáli Brigitte Kuhlman (Rosamund Pike) a Wilfred Bose (Daniel Brühl) a dvaja členovia ľudového frontu pre oslobodenie Palestíny. Po štarte prinútili pilotov odkloniť let najskôr do Bengázi v Líbyi, kde načerpali palivo a neskôr pristáť v Entebbe v Ugande.

Ready Player One: Hra sa začína

V roku 2045 je svet veľmi nehostinné miesto. Stredoškolák Wade Watts, tak ako väčšina ľudstva, uniká pred bezútešnou realitou do virtuálnej utópie zvanej OASIS, kde môže byť každý, kým len chce. Milióny ľudí sa celé roky márne pokúšajú rozpliesť hustú sieť odkazov na popkultúru z konca dvadsiateho storočia. Až kým Wade jedného dňa nenatrafí na kľúč k rozlúšteniu prvej hádanky a odrazu stojí proti tisíckam súperov v zúfalých pretekoch o uchmatnutie hlavnej ceny. Nejde tu však len o lákavú výhru, ale najmä o desivý dosah pretekov na skutočný svet, ktorý sa od základov zmení…

Odnikiaľ

Katja je vydatá a spolu so svojím mužom Nurim a synom Roccom žije spokojným životom. Stačí však jeden moment a jej život sa zmení. Manžel aj syn zomierajú pri bombovom útoku. Je rozhodnutá urobiť všetko, aby dosiahla spravodlivosti. Môže sa jej to podariť?

Ismaelove prízraky

Ismael je filmový režisér, ktorý sám o sebe prehlasuje, že je vdovec. Oženil sa s dvadsaťročnou Carlottou, ktorá však niekoľko rokov nato záhadne bez stopy zmizla. Nič nenasvedčuje tomu, že by sa stala obeťou zločinu. Ismaela odvtedy prenasledujú nočné mory, ktoré zaháňa alkoholom a práškami. Je si veľmi blízky s Carlottiným otcom Henrim, taktiež filmárom. Dvadsať rokov po tom, čo zmizla jeho žena, stretáva na večierku astrofyzičku Sylviu, s ktorou sa po rokoch samoty zblíži a nadviaže harmonický vzťah. Ale zatiaľ , čo spolu trávia pokojné dni v dome na pláži, osud si prichystá zlomyseľnú zápletku. Náhle sa totiž objaví žena, ktorá tvrdí, že je Ismaelovou zmiznutou ženou.

Dancer

Sergei Polunin patrí v súčasnosti k najvýraznejším osobnostiam svetovej baletnej scény. „James Dean baletu“, ako ho často označuje kritika, má tiež prívlastok „najtalentovanejší baletný tanečník svojej generácie“, prirovnávaný k legendárnemu Michailovi Baryšnikovovi. Ukrajinský tanečník – dnes najmladší sólista v histórii Kráľovského baletu v Londýne – sa z najprestížnejších divadiel dostal až na filmové plátno vďaka producentke Gabrielle Tana a americkému režisérovi Stevenovi Cantorovi. Oceňovaný film Dancer jedinečným spôsobom podáva obraz výnimočného umelca.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #premiéry #Odnikiaľ #Ismaelove prízraky #Sherlock Gnomes