Filmové premiéry: Juliette Binoche v snímke Vnútorné slnko aj Besnenie

Od štvrtka 12. apríla si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť komédiu Fakjú pán profesor 3 aj francúzsky film Obávaný.

12.04.2018 16:00
Juliette Binoche Foto:
Juliette Binoche vo filme Vnútorné slnko.
debata

Besnenie

Primatológ Davis Okoye (Dwayne Johnson), ktorý si drží ľudí od tela, zdieľa nepochybnú väzbu s Georgeom, mimoriadne inteligentnou gorilou o ktorú sa stará od jej dvoch rokov. Ale vykonaním nebezpečného experimentu, ktorý sa vymkne spod kontroly, zmení miernu opicu na zúrivé monštrum obrovských rozmerov. A aby toho nebolo málo, čoskoro sa objavia aj iné druhy zvierat, ktoré boli podobne zmutované.

Fakjú pán profesor 3

Samozvaný profesor Zeki Müller je späť. Silnejší ako predtým, plný odhodlania a túžby dostať zo svojich študentov v čele so Chantal to najlepšie, čo v nich ešte ostalo. Avšak už toho v nich moc na vydolovanie neostalo. Uspeje pri záchrane školy a jej študentov?

Vnútorné slnko

Isabelle je rozvedená umelkyňa, ktorá hľadá pravú lásku. Nádeje však často vkladá do mužov, ktorí sú pravým opakom ideálu takého muža. Film nie je plynulým príbehom, divák sleduje vybrané pasáže z Isabellinho života, aby si vyskladal jej osobnosť a na konci pochopil jej kľúč, podľa ktorého si hľadá „toho pravého“.

Obávaný

Paríž, rok 1967. Jean-Luc Godard, popredný režisér svojej generácie, nakrúca film Číňanka so sedemnásťročnou Anne Wiazemsky – ženou, ktorú miluje a s ktorou sa neskôr ožení. Sú šťastní a zamilovaní, avšak kritika filmu u Godarda vyvolá hlboké pochybnosti ešte znásobené udalosťami v máji 1968. Kríza, ktorou Jean-Luc prechádza, ho zásadne mení: zo slávneho filmára sa stáva maoistický umelec stojaci mimo systému, rovnako nepochopený ako nepochopiteľný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéry #Vnútorné slnko #Fakjú pán profesor 3 #Obávaný