Michelle Pfeiffer, kráska s talentom oslavuje šesťdesiatku

Krásna tvár jej vyslúžila pevné miesto v zoznamoch najkrajších ľudí sveta, do kín však lákala nielen na pôvaby, ale aj talent. Michelle Pfeiffer oslavuje šesťdesiatku.

28.04.2018 16:00
Herečka Michelle Pfeiffer na premiére filmu The... Foto: ,
Herečka Michelle Pfeiffer na premiére filmu The Wizard of Lies.
debata

Frankie a Johnny, Vek nevinnosti, Čarodejnice z Eastwicku či Báječní Bakerovi chlapci, to je len malá časť z výpočtu filmov, v ktorých si zahrala známa rodáčka z kalifornskej Santa Any. Pôvodne bola stenografka, ale úspechy v lokálnej súťaži krásy aj ambície stať sa herečkou viedli jej kroky napokon celkom inde. Konkrétne do Los Angeles. V jednom zo starších rozhovorov sa priznala, že práve to bolo pre ňu najťažšie. „Hovorila som si, že sa nikdy nepresťahujem do L.¤A., pretože ma to mesto desí. Ale neexistoval iný spôsob. Vybudovať si hereckú kariéru v Orange County skrátka nejde,“ uviedla.

Herečka Michelle Pfeiffer a herec Al Pacino na...
Herečka Michelle Pfeiffer tiež prišla na...
+7Herečka Michelle Pfeiffer na premiére filmu...

Hoci začiatky jej kariéry sa spájali s epizódnymi roličkami alebo so snímkami, ktoré kritici skôr zvozili, Pfeifferovej sa podarilo získať kľúčovú rolu pomerne skoro. Len pred pár dňami sa v New Yorku v rámci festivalu Tribeca uskutočnilo premietanie filmu Zjazvená tvár z roku 1983. Kultovka od Briana De Palmu slávila 35. výročie. A nechýbala pri tom ani Michelle Pfeifferová, pre ktorú bol Scarface (originálny názov filmu) skutočným kariérnym prelomom. Dovtedy bola najmä kráskou z nie príliš úspešnej druhej Pomády a pre túto rolu ju De Palma nechcel ani pozvať na kasting. V Zjazvenej tvári po boku Al Pacina však svojím hereckým talentom zažiarila.

Herečka Michelle Pfeiffer na premiére filmu The... Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Herečka Michelle Pfeiffer na premiére filmu The Wizard of Lies. Herečka Michelle Pfeiffer na premiére filmu The Wizard of Lies.

Nasledovali ďalšie úspešné a dobre hodnotené snímky, ktorým sa darilo aj v pokladniciach kín. Najmä Čarodejnice z Eastwicku sa stali hotovým hitom roka 1987. Za rolu speváčky Susie Diamondovej v snímke Báječní Bakerovi chlapci, na ktorú sa vokálne pripravovala štyri mesiace, získala množstvo nominácií a ocenení – medzi nimi napríklad Zlatý glóbus. Mnohí fanúšikovia dodnes nechápu, prečo sa jej za rovnakú rolu neušiel aj Oscar. Vtedy si ho však odnášala Jessica Tandy za film Šofér slečny Daisy.

Hoci Michelle Pfeifferová oslávi v predposledný aprílový deň šesťdesiatku, stále sa radí medzi ženy, ktoré pútajú pozornosť svojou krásou. Ona si z nej v rozhovoroch robievala žarty. „Vyzerám ako kačka, mohla by som hrať káčera Donalda,“ povedala kedysi, a neskôr sa zas prirovnala k psovi. Jedno však je isté – Pfeifferovej vzhľad jej zabezpečil množstvo fanúšikov a tiež miesta v rozličných rebríčkoch krásy. Ona je však už 25 rokov šťastne vydatá (druhýkrát) za známeho scenáristu Davida E. Kelleyho a spoločne vychovali dve deti. Najbližšie ju diváci uvidia vo filme Ant-Man and the Wasp (Ant-Man a Osa).

3 x Michelle Pfeifferová

  • Prvé rande s manželom absolvovala v kine, šli spolu na film Drakula.
  • Jej meno znie v pesničkách od Bruna Marsa či speváka Vanca Joya.
  • Je známa neochotou dávať rozhovory, má z nich strach a snaží sa vyhnúť publicite.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #Michelle Pfeiffer #Vek nevinnosti #Čarodejnice z Eastwicku #Frankie a Johnny