Film Avengers: Nekonečná vojna už trhol rekord v zárobkoch

Akčná fantasy snímka Avengers: Nekonečná vojna za prvý víkend po uvedení do kín zarobila v Severnej Amerike 250 miliónov dolárov a ďalších 380 miliónov dolárov inde vo svete.

30.04.2018 14:13
Avangers Foto:
V poradí devätnásty titul z kolekcie príbehov o superhrdinoch v sebe spája niekoľko desiatok protagonistov z marvelovského vesmíru.
debata

S celosvetovým zárobkom zhruba 630 miliónov dolárov sa tak tento filmový debut stal najúspešnejším všetkých čias, informoval magazín The Hollywood Reporter.

Film pretkaný superhrdinami , za ktorým stojí štúdio Marvel, v severoamerických kinách prekonal doterajšieho rekordmana, ktorým bola siedma epizóda vesmírnej ságy Star Wars: Sila sa prebúdza (2015). Tá počas prvého víkendu v USA a Kanade zarobila 248 miliónov dolárov. Na celosvetovej úrovni potom doteraz bodoval akčný thriller Rýchlo a zbesilo 8 (2017), ktorý vstup do kín po víkende zakončil s čiastkou 541,9 milióna dolárov.

Film Avengers: Nekonečná vojna bol podľa The Hollywood Reporter prvým filmom, ktorý bol natočený výhradne kamerami IMAX. Tie okrem iného umožňujú zachytiť veľký obraz vo vysokom rozlíšení.

debata chyba
Viac na túto tému: #rekord #zárobky #Avengers: Nekonečná vojna